Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ema Stanovská
31. októbra 2022, 9:28
Čas čítania 0:38

VIDEO: Najdlhší osobný vlak sveta so sto vagónmi absolvoval cestu cez Alpy. Švajčiarsky dopravca vytvoril svetový rekord

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vlak s dĺžkou 1,9 km absolvoval 25-kilometrovú cestu cez švajčiarske Alpy.

Švajčiarsky železničný dopravca vytvoril svetový rekord v absolvovaní cesty s najdlhším osobným vlakom na svete. Vlak, ktorý má dĺžku 1,9 km a skladá sa zo 100 vozňov, absolvoval 25-kilometrovú cestu po veľkolepej úzkorozchodnej trati cez švajčiarske Alpy.

Cesta mu podľa Swiss info trvala asi hodinu. Fanúšikovia železníc stáli popri údolí, aby mali výhľad na to, ako sa vlak vinie cez pohoria. Linka Albula/Bernina, cez ktorú vlak prešiel, prechádza cez 196 mostov, 55 tunelov a 20 miest.

Portál BBC pripomína, že krajina rekord uskutočnila s cieľom zdôrazniť technické úspechy Švajčiarska, ako aj pri príležitosti 175 rokov švajčiarskych železníc.

Svetový rekord bol na mieste oficiálne potvrdený Guinnessovou knihou rekordov. Prekonal tak rekord z roku 1991, keď vlak meral 1 732 metrov.

Anketa:
Povozil by si sa v takomto vlaku?
Áno
Nie
Áno
89 %
188 Hlasov
Nie
11 %
24 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia