Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
24. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:14

TOP 3 v pondelok: Veľká Británia má nového premiéra, Dědeček ostáva vo väzbe a bratislavské vianočné trhy sa po pandémii vracajú

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP 3 v pondelok: Veľká Británia má nového premiéra, Dědeček ostáva vo väzbe a bratislavské vianočné trhy sa po pandémii vracajú
Zdroj: Refresher

Pripravili sme ti výber 3 najzaujímavejších správ dňa.

Multimilionár Rishi Sunak sa stane novým premiérom Veľkej Británie

Bývalý britský minister financií Rishi Sunak sa stal novým lídrom Konzervatívnej strany po tom, ako zo súboja o post odstúpila posledná súperka Penny Mordauntová. V kresle premiéra nahradí Lizz Trussovú, ktorá túto pozíciu zastávala len 45 dní. Oficiálne ho do funkcie v najbližších dňoch vymenuje kráľ Karol III. 

Sunak pracoval ako analytik pre investičnú banku Goldman Sachs a manažér hedžových fondov. Spolu s manželkou, ktorá je dcérou indického miliardára, vlastní majetky v hodnote 730 miliónov libier, čo je zhruba dvojnásobok odhadovaného majetku kráľa Karola III. a Camilly. Viac sa dozvieš tu.

Sunak
Zdroj: TASR/AP

Dušan Dědeček ostáva vo väzbe

Vodič, ktorý v stave opitosti usmrtil nebezpečnou jazdou na bratislavskej Zochovej päť ľudí, ostáva vo väzbe. Podľa Aktualít mu tak naďalej hrozí trest vo výške 20 až 25 rokov či dokonca doživotie. Dědečkova obhajoba namietala právnu kvalifikáciu. Tvrdila, že tragédia by sa nemala vyšetrovať ako všeobecné ohrozenie, ale usmrtenie. Prokurátor sťažnosť zamietol a označil za nedôvodnú. Podrobnosti sa dozvieš v našom článku.

Dědeček
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Do Bratislavy sa už o mesiac vrátia vianočné trhy

Vianočné trhy sa už o mesiac vrátia do Bratislavy po dvoch rokoch. Budú sa konať od 24. novembra do 22. decembra nielen na Hlavnom, ale aj Františkánskom námestí. V rámci sprievodných programov budú piatky a soboty patriť koncertom a nedele rodinám s deťmi. Na Primaciálnom námestí opäť „vyrastie“ Vianočný les, ozdobený žiakmi bratislavských základných a základných umeleckých škôl. Viac sa dočítaš v našom článku.

vianoce, trhy
Zdroj: Matúš Vallo/Facebook

Instagramový post dňa

Organizácie na podporu práv LGBTI+ ľudí vyzvali vládu a parlament, aby vytvorili bezpečné prostredie pre život queer ľudí, ich rodín a detí, a zároveň ich zrovnoprávnili s celou spoločnosťou. Do iniciatívy s názvom Ide nám o život sa zapojilo vyše 50 slovenských organizácií a občianskych združení. Na sociálnych sieťach ju podporilo množstvo verejne činných ľudí a umelcov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Iniciatíva Inakosť (@iniciativa.inakost)

Domov
Zdieľať
Diskusia