Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
24. októbra 2022, 18:16
Čas čítania 0:34

Dušan Dědeček ostáva vo väzbe. Neuspel s odvolaním a naďalej mu hrozí doživotie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prokurátor označil jeho sťažnosť za nedôvodnú.

Prokurátor zamietol sťažnosť Dušana Dědečka, ktorý opitý spôsobil tragickú nehodu na Zochovej v Bratislave. Po tom, ako spôsobil smrť piatich ľudí, teda zostáva obvinený z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. Podľa Aktualít mu tak naďalej hrozí trest vo výške 20 až 25 rokov či dokonca doživotie. 

Ďedeček
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Dušan Dědeček sa k nebezpečnej jazde pod vplyvom alkoholu priznal a svoj čin už niekoľkokrát oľutoval. Raz dokonca v televíznom vysielaní počas improvizovanej tlačovky. Prisľúbil tiež, že už nikdy nebude piť alkohol ani šoférovať. Bývalého generálneho sekretára Deaflympijského výboru Slovenska poslal do vyšetrovacej väzby bratislavský krajský súd, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

Dědeček vo svojej sťažnosti namietal právnu kvalifikáciu. Podľa jeho obhajoby nešlo v jeho prípade o všeobecné ohrozenie, keďže aj bratislavská krajská prokuratúra viedla v prípade tragickej nehody v centre Bratislavy pôvodne trestné stíhanie pre usmrtenie. Hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chyl Dědečkovu sťažnosť označil za nedôvodnú.

Domov
Zdieľať
Diskusia