Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
7. októbra 2022, 17:16
Čas čítania 1:15

AKTUÁLNE: Dušan Dědeček prehovoril pred kamerami: Zničil som jedným šmahom ruky všetko dobré, čo som kedy urobil

Kategória:
News
Uložiť Uložené
AKTUÁLNE: Dušan Dědeček prehovoril pred kamerami: Zničil som jedným šmahom ruky všetko dobré, čo som kedy urobil
Zdroj: Tvnoviny.sk/Reprofoto

Svoj čin oľutoval a povedal, že neplánuje nikam ujsť.

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý zabil v nedeľu večer na zastávke Zochova päť ľudí, keď do nich narazil autom v 130-kilometrovej rýchlosti, poskytol exkluzívny 12-minútový rozhovor pre televíziu Markíza a JOJ. Ospravedlnil sa rodičom obetí aj za útek pred médiami po tom, ako ho vo štvrtok večer prepustili na slobodu.

Nepamätá sa, že by bol na mieste agresívny. Už v aute vraj zistil, že sa stala obrovská tragédia. „Taký zlomok sekundy som nikdy nezažil. Vedel som, čo som spravil, a som pripravený niesť vinu. Zničil som jedným šmahom ruky všetko dobré, čo som kedy urobil. Nikdy nebudem ten, čo som bol,“ povedal v prvom rozhovore od nehody.

Povedal, že v policajnej cele sa snažil „vrátiť čas“. „Nedá sa to, stále si otvárate oči a zobúdzate sa v tom istom dni,“ dodal. Vraj ho mrzí, čo spravil, a dodal, že nikam neplánuje ujsť a je pripravený niesť vinu. „Budem za svoj hriech pykať. Odnesiem si, čo mám.“

Dědeček
Zdroj: TASR


Markíze prezradil, že v osudný deň nehody pil rum, no údajne nikdy predtým nešoféroval pod vplyvnom alkoholu a nepovažuje sa ani za cestného piráta. Napriek tomu v minulosti porušil dopravné predpisy až 16-krát. Nevedel zdôvodniť, prečo si sadol za volant opitý.


Vo štvrtok ho súd prepustil z väzby. Rozhodol o tom Okresný súd Bratislava I, podľa ktorého neexistuje nebezpečenstvo, že by utiekol. Prokurátor chcel obvineného vo väzbe pre jeho postavenie funkcionára v športovom zväze. Funkcie sa však Dědeček vzdal v stredu popoludní.

Obvinený je z trestného činu všeobecného ohrozenia a hrozí mu 20 až 25 rokov alebo doživotie. Pôvodne skutok posúdili ako usmrtenie, kde je sadzba maximálne 12 rokov, ale prokurátor sa rozhodol pre vyššiu kvalifikáciu.

Mohlo by ťa zaujímať:
Pacienta z nehody na Zochovej prebrali z umelého spánku. Jeho stav sa zlepšuje
Dušan Dědeček vraj pil pred nehodou celý deň. V minulosti porušil dopravné predpisy 16-krát.
– AKTUÁLNE: Dušan Dědeček, ktorý zabil autom 5 ľudí, nejde do väzby, súd ho pustil na slobodu.
Domov
Zdieľať
Diskusia