Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
24. októbra 2022, 15:57
Čas čítania 0:34

Veľká Británia bude mať nového premiéra. Stane sa ním multimilionár a bývalý minister financií Rishi Sunak

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Bol jediným kandidátom na post lídra Konzervatívnej strany.

Bývalý britský minister financií Rishi Sunak sa stal novým lídrom Konzervatívnej strany. Jeho súperka Penny Mordauntová zo súboja odstúpila. Sunak sa tak zároveň stane aj britským premiérom.

Podľa The Guardian majú Sunak a jeho manželka Akshata Murty spoločný majetok vo výške približne 730 miliónov libier, čo je zhruba dvojnásobok odhadovaného majetku kráľa Karola III. a Camilly, kráľovej manželky, vo výške 300 až 350 miliónov libier.

 
Šéf parlamentného výboru Konzervatívnej strany Graham Brady potvrdil, že Konzervatívna strana získala len jednu „platnú“ nomináciu na post nového lídra. Súboj o nového lídra konzervatívcov sa začal minulý štvrtok, keď premiérka Liz Trussová odstúpila po necelých šiestich týždňoch vo funkcii. Začiatkom septembra nahradila Borisa Johnsona, ktorý odstúpil po sérii škandálov. Johnson už skôr oznámil, že o post lídra sa nebude opätovne uchádzať.

Domov
Zdieľať
Diskusia