Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Play Go Smart.
29. októbra 2022, 10:00
Čas čítania 2:46
Sponzorovaný obsah

God of War Ragnarök je vizuálne lákavá hra so silným príbehom. Pripomeň si dôležité fakty série a čo všetko uvidíš v novembri

God of War Ragnarök je vizuálne lákavá hra so silným príbehom. Pripomeň si dôležité fakty série a čo všetko uvidíš v novembri
Zdroj: PlayGoSmart
TECH GOD OF WAR GOD OF WAR: RAGNARÖK HRY
Uložiť Uložené

Od 9. novembra ťa pravdepodobne kamoši chvíľu neuvidia, pretože zapustíš korene pred playkom.

Hry God of War sú známe epickým prostredím, napojením na mytológiu, silným príbehom a hromadou bytostí v kaluži krvi. Vyčkávanie fanúšikov dobrodružnej série už nepotrvá dlho. Ak patríš medzi nich a ďalšieho dielu známej príbehovky sa nevieš dočkať, určite máš v kalendári zakrúžkovaný 9. november. V tento deň sa konečne dozvieme, čo si štúdio Sony Santa Monica pripravilo. God of War Ragnarök si môžeš kúpiť v predajniach a e-shope PlayGoSmart. Hra bude dostupná na PS4 a PS5 s českými titulkami.

kúp si hru

Ragnarök sa blíži

Príbeh God of War Ragnarök ťa opäť zavedie do Škandinávie. Bude sa odohrávať tri roky po udalostiach z predchádzajúcej hry, ktorá vyšla v roku 2018. Posledná trojročná zima, ktorá sa v severskej mytológii označuje slovom fimbul, signalizuje, že koniec sveta – Ragnarök sa blíži. Kratos sa spoločne so svojím synom Atreom pokúsi apokalypsu zastaviť. Už podľa trailera vieme, že hra bude zážitkom minimálne z vizuálnej stránky. 

Zverejnené zábery ulahodia tvojmu oku a tentoraz si môžeme vychutnať svet všetkých deviatich ríš. V tejto hre budeš mať možnosť navštíviť všetky, čo v reboote z roku 2018 nebolo možné. Uvidíme nové príšery a nebudú chýbať ani rozzúrení bohovia zo severnej mytológie.

Dejová línia druhej éry God of War sa odohráva ešte v čase, keď severskí bohovia chodili po zemi a zatiaľ nie celkom dosiahli osvietenosť. Závideli, zúrili a boli pomstychtiví. V boss fighte sa stretneme aj so samotným Thorom, v ktorom to poriadne vrie, pretože Kratos a Atreus mu zabili synov. Nebude chýbať ani Odin, Freya a ďalší bohovia mytológie. Ak si verným fanúšikom God of War, určite vieš, ako dopadlo Kratosovo stretnutie s gréckymi bohmi.

Ďalším problémom, s ktorým sa Kratos bude musieť popasovať v God of War Ragnarök, je Atreus. V predošlom vydaní božská podstata s chlapcom pekne zalomcovala. Aby toho nebolo málo, zistili sme, že jeho matka Faye patrila medzi obrov. Kratos teda nebol jediný rodič s tajomstvom.

Atreus je spolovice boh, spolovice obor a čiastočne smrteľný. Nezabudnime na to, že podľa proroctva na nástennej maľbe sa volal úplne inak, označilo ho Loki. Nedávny príbehový trailer si kladie otázku, ako veľmi zväzuje jednotlivca jeho vlastný osud. V prípade Atrea bude hľadanie odpovede zaujímavé. 

god of wargod of wargod of wargod of war
Zobraziť galériu
(9)

God of War z roku 2018 si vyslúžilo titul hra roka a očakávania fanúšikov sú vysoké. Deviaty november bude v hernom svete veľká udalosť, preto príliš dlho neváhaj a navštív predajňu alebo e-shop PlayGoSmart. Môže sa stať, že kúpiš hru tohto roka. 

pridaj si do zbierky God of War Ragnarök
Anketa:
Myslíš si, že God of War z roku 2018 si zaslúžilo vyhrať titul hra roka?
Áno, jasné.
Mal som iného favorita.
Áno, jasné.
90 %
180 Hlasov
Mal som iného favorita.
10 %
21 Hlasov

Z gréckej mytológie na sever 

V roku 2005 vyšla prvá hra God of War na Playstation 2 a predstavila hráčom epickú dejovú líniu zasadenú do gréckej mytológie. Kratos bol uznávaný sparťanský generál, poloboh a syn Dia. Pod Áresovým velením (boh vojny) nedopatrením zabil vlastnú manželku a dcéru, za čo si vyslúžil označenie „Duch Sparty“.

Áresa zabije, postúpi k božstvu a sám sa stane bohom vojny. Začne s pomstou proti svojmu otcovi, bohom na Olympe a všetkým, ktorí ho zradili. Kratos po sebe zanechá kaluže krvi. Nebudeme zachádzať do detailov, prvú éru God of War, z ktorej vzniklo niekoľko hier a spin-offov, by si mal zažiť. Po kvalitnom zakončení trilógie sa mohlo zdať, že tvorcovia zo Sony Santa Monica dejovú líniu úplne vyšťavili. 

Druhá éra hry presunula nášho protagonistu do severskej mytológie. Tento ťah si v roku 2018 vyslúžil titul hra roka a nadchol fanúšikov po celom svete. Kratos, ktorého bude navždy sprevádzať temná minulosť, sa presunul do prehistorickej Škandinávie. Našiel si manželku, s ktorou splodil syna. Severské dobrodružstvo sa začína emotívnym príbehom – posledné želanie zosnulej manželky Faye bolo, aby roztrúsil jej popol na najvyššom vrchu zo všetkých ríš. 

V priebehu rokov sa neposunul len príbeh, ale aj charakter hlavnej postavy. Kratos pôsobí chladne a vyrovnane, snaží sa nastaviť synovi akýsi morálny kompas. Na druhej strane si nesie ťarchu vlastnej minulosti a počas bitiek sa uňho prebúdza hnev krvilačného Sparťana.

God of War nie je len akčná hra v magickom svete. Za 17 rokov dokázala vytvoriť príbeh, ktorý prepojil odlišné mytológie. Nechaj sa uniesť škandinávskym fantasy a vychutnaj si novinku God of War Ragnarök. Hru si môžeš kúpiť od 9. novembra v predajniach a e-shope PlayGoSmart. Pravdepodobne ťa kamoši chvíľu neuvidia, pretože zapustíš korene pred playkom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia