Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
17. októbra 2022, 19:48
Čas čítania 0:58

Vrah zo Zámockej chcel údajne zabiť aj premiéra Hegera. V deň útoku stál hodiny pred jeho domom

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Vrah zo Zámockej chcel údajne zabiť aj premiéra Hegera. V deň útoku stál hodiny pred jeho domom
Zdroj: Nový Čas reprofoto

Polícia sa k tomu zatiaľ nevyjadruje, keďže stále prebieha vyšetrovanie.

Podľa Nového Času len 19-ročný útočník Juraj K., ktorý v stredu 12. októbra zavraždil dvoch mužov a vážne zranil jednu ženu pri klube Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave, chcel najskôr spáchať atentát na premiéra Eduarda Hegera. 

Strelec sa ešte v auguste fotil pred Hegerovou bytovkou a opisoval, že sa na niečo pripravuje. Na Twitteri vtedy napísal po anglicky „#eduardheger test and preparation“.

Hegerov stranícky kolega Andrej Stančík na Facebooku prezradil, že vrah pred bytom premiéra strávil niekoľko hodín aj v deň streľby, predtým, než šiel zabíjať pred bar Tepláreň. Po streľbe na sociálnej sieti 4chan písal vrah po anglicky, že chcel zastreliť premiéra, no vraj sa mu nepošťastilo zastihnúť jeho prichádzajúce auto. 



Niekoľko hodín pred streľbou Juraj K. zverejnil viac ako 60-stranový manifest, v ktorom opísal motiváciu, ktorá ho údajne viedla k streľbe, a vinu za svetové problémy opakovane zvaľoval na židovskú komunitu spoločne s LGBTI komunitou. Hovoril takisto o údajnej nevyhnutnosti „boja za bielu rasu“.


O tragédii v centre hlavného mesta písali aj svetové médiá. Odštartovala zároveň vlnu pochodov s cieľom podporiť queer ľudí. Z bratislavského zhromaždenia, na ktoré prišli tisíce ľudí a na pódiu prehovorila aj prezidentka Zuzana Čaputová, sme priniesli aj reportáž

 
Prípad momentálne vyšetruje Národná kriminálna agentúra. V pondelok ho prekvalifikovali na obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. So spoluprácou pri vyšetrovaní má pomôcť Europol aj FBI.

Polícia sa zatiaľ k vyššie uvedeným novým skutočnostiam nevyjadruje, keďže sú predmetom vyšetrovania. Materiálov, ktoré boli zaistené, a stôp je však údajne pomerne dosť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia