Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Xiaomi.
20. októbra 2022, 8:30
Čas čítania 3:03
Sponzorovaný obsah

Nové vlajkové lode Xiaomi 12T nabiješ na 100% už za 19 minút. Pozri si všetky vychytávky

TECH MOBILY XIAOMI
Uložiť Uložené

Spoločnosť pred pár dňami predstavila novinky predávané aj u nás.

Na začiatku októbra spoločnosť Xiaomi predstavila v Mníchove nové vlajkové lode určené pre medzinárodný trh. Smartfóny zo série Xiaomi 12T priniesli množstvo inovácií. Snažia sa dokázať, že novinky nepredĺžia iba zoznam funkcií mobilu, ktorým bežný zákazník aj tak nerozumie. Tieto vylepšenia developerov oceníš v praxi. Vyšší výkon, nadupaný fotoaparát a dlhá výdrž batérie sa ti zíde v škole, v práci, na výletoch či na párty s kamarátmi. 

Ostrosť a detaily aj v zlom svetle 

Xiaomi 12T Pro má profesionálny fotoaparát, ktorý má ambíciu posunúť „fotky s mobilom“ na vyššiu úroveň. Dvesto megapixelov a pokročilé algoritmy ti zabezpečia ostré fotky plné detailov aj v tmavom prostredí. Vďaka rýchlosti zaostrenia si poradia aj s rýchlopohybujúcimi sa objektmi. Takže zvládneš odfotiť domáceho miláčika aj bez toho, aby si musel mávať s maškrtami pred foťákom. 

Model Xiaomi 12T Pro.
Model Xiaomi 12T Pro. Zdroj: Xiaomi

Vysoké rozlíšenie má ešte jednu veľkú výhodu. Zachytí obrovské množstvo bodov, čo ti zaručí bezstratový digitálny zoom. Inak povedané, ak ti do fotky skočí náhodný okoloidúci, môžeš pokojne tú časť vyrezať a zvyšok záberu nestratí svoju kvalitu. Aj v prípade, že by si vystrihol trištvrte fotky. 

Kúp si Xiaomi 12T Pro

Približne pred dvomi rokmi začali výrobcovia riešiť veľkosť samotného pixelu. Dôvodom je jednoduchá matematika, väčší pixel dokáže zachytiť viac svetla a detailov. Vznikla technológia, ktorá spojila pixely do jedného veľkého. Xiaomi 12T Pro ju tiež využilo. Predstav si to ako skladačku – máš niekoľko malých kociek a tvojou úlohou je vytvoriť jednu väčšiu. Nemusel by si dlho uvažovať, poukladal by si ich vedľa seba. Rovnaký princíp „skladania kociek“ použili výrobcovia na vytvorenie väčšieho pixelu. Ak si to stále nevieš dobre predstaviť, možno ti pomôže nasledujúce video:

Na kvalite má podiel aj objektív či veľkosť clony. V prípade Xiaomi 12T Pro je to f/1.69. Nechýba ani optická stabilizácia, pokročilé automatické zaostrovanie alebo podpora HDR. To platí aj pri tvorbe videí, Xiaomi 12T Pro podporuje rozlíšenie 8K.

Smartfónu Xiaomi 12T Pro neunikne žiadny detail.
Smartfónu Xiaomi 12T Pro neunikne žiadny detail. Zdroj: Xiaomi

Profesionálne vyzerajúce fotky sú samozrejmosťou aj pri smartfóne Xiaomi 12T. Kombinácia troch fotoaparátov – hlavný s rozlíšením 108 Mpix, ultraširokouhlý s rozlíšením 8 Mpix a makro s 2 Mpix sa postarajú o to, aby ti v zábere neunikol žiadny detail.

Zisti viac o Xiaomi 12T

Maximalizovaný výkon

Xiaomi 12T Pro je vybavený výkonnejším procesorom Snapdragon 8+ Gen 1 so špičkovým 4nm výrobným procesom TSMC. Zvyšuje výkon CPU a GPU o 11 percent a zároveň znižuje spotrebu energie aspoň o 30 percent, v porovnaní s predošlou verziou. Medzi ďalšie vylepšenia, ktoré ho odlišujú od predchodcu Xiaomi 11T Pro, patrí systém odvádzania tepla. Pokrytie tepelným materiálom je viac ako dvojnásobné a odparovacia komora sa zväčšila o 65 percent. Nemusíš sa obávať, že sa ti telefón prehreje. 

Xiaomi 12T má taktiež o 30 percent vyšší výkon ako jeho predchodca. Telefón poháňa

čipset MediaTek Dimensity 8100-Ultra, ktorý je postavený na 5nm výrobnom procese TSMC. Čip je kompletne prepracovaný s úplne novou štruktúrou GPU, čím sa nielen zvýšil výkon, ale aj taktovanie, vyrovnávacia pamäť a rýchlosť ukladania dát.

Model Xiaomi 12T.
Model Xiaomi 12T. Zdroj: Xiaomi

Zabudneš, čo je to vybitý mobil

Séria Xiaomi 12T v porovnaní s predošlými vlajkovými loďami značky vyniká vo výdrži batérie a extrémne rýchlom nabíjaní. Oba telefóny majú veľkú 5 000 mAh batériu a sú vybavené 120W HyperCharge nabíjaním. Nabiješ ich na 100 percent už za 19 minút a zapnutá obrazovka ti vydrží aspoň 13 hodín (zistené meranie v laboratóriách Xiaomi, podľa toho, čo na mobile robíš, sa výsledok môže trocha líšiť). V praxi to znamená aj 2 dni bežného používania.

Inteligentná technológia Xiaomi AdaptiveCharge sleduje tvoje nabíjacie návyky (napríklad či ho nechávaš na nabíjačke celú noc alebo dobíjaš priebežne počas dňa), aby dokázala optimalizovať zdravie batérie. 

Displej ako čerešnička na torte

Aby si mohol oceniť vymakané fotky a dlhú výdrž batérie, potrebuješ poriadny displej. S rozlíšením ako na kalkulačke by si pravdepodobne nemal chuť streamovať filmy alebo sledovať videá. Séria Xiaomi 12T má 6,67 palcový CrystalRes AMOLED displej s rozlíšením 2 712 x 1 220 bodov a viac ako 68 miliárd farieb. Displeje na oboch telefónoch sú navrhnuté tak, aby vyvážili ostrosť, farebné detaily a energetickú účinnosť. Režim Adaptive Reading znižuje množstvo vyžarovaného modrého svetla, aby si tvoje oči mohli oddýchnuť.

Môžeš mať akýkoľvek dizajnový smartfón, no nič nepokazí dojem tak, ako odtlačky prstov na každom centimetri. Zakrivená matná strana mobilov série Xiaomi 12T sa snaží tejto nepríjemnosti predísť a zároveň by ti mala pohodlne sadnúť do ruky. Na našom trhu sú novinky dostupné v modrej a v čiernej

Sériu Xiaomi 12T si už môžeš kúpiť u oficiálnych predajcov. Xiaomi 12T Pro sa na našom trhu dodáva v dvoch pamäťových variantoch, 8 GB + 256 GB a 12 GB + 256 GB, s cenou od 799 EURXiaomi 12T je pamäťovej variante 8 GB + 128 GB s cenou od 599 EUR.
Novinky sú dostupné v čiernej a v modrej farbe.
Novinky sú dostupné v čiernej a v modrej farbe. Zdroj: Xiaomi
Domov
Zdieľať
Diskusia