Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. októbra 2022, 18:37
Čas čítania 1:29

Podľa Veroniky Remišovej je divácke hlasovanie v relácii Na telo zmanipulované. Markíza sa ostro ohradila

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Remišová sa po dueli s Blahom sťažovala na neférovú divácku anketu. Markíza reaguje, že výsledky hlasovania nemusia byť pre každého príjemné.

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová sa po svojej účasti v diskusnej relácii TV Markíza Na telo 2. októbra sťažovala na anketu, v ktorej môžu diváci počas živého vysielania hlasovať o tom, ktorý z diskutujúcich ich presvedčil viac.

V relácii mala diskutovať s predsedom Smeru Robertom Ficom, no ten sa na poslednú chvíľu ospravedlnil zo zdravotných dôvodov a namiesto neho bol hosťom Ľuboš Blaha. Ministerka však po skončení relácie vyjadrila na Facebooku svoje pochybnosti o férovosti diváckeho hlasovania.

11. októbra 2022, 12:30 Čas čítania 12:21 Veronika Remišová: Zatiaľ neviem, či sa spojíme s Mikulášom Dzurindom (Rozhovor) Veronika Remišová: Zatiaľ neviem, či sa spojíme s Mikulášom Dzurindom (Rozhovor)

„Desiatky z vás mi píšete správy, že ste ma dnes hlasovaním v relácii Na telo na Markíze chceli špeciálne podporiť, práve preto, že to bol dnes Mordor – toľko lží, manipulácie a klamstiev za 60 minút som už dávno nepočula. Píšete, že keď ste chceli hlasovať, vyhodilo vám správu, že používateľ s vašou IP adresou už hlasoval (hoci ste ešte nehlasovali),“ napísala Remišová.

„Je pravda, že Smer/Hlas už po prvej minúte a bez toho, aby preriekli jediné slovo, majú zväčša v relácii naklikanú už podporu 60 %,“ dodala. Podiel sa však počíta z počtu hlasujúcich, ktorí tesne po spustení hlasovania môžu byť pokojne aj len traja.

O týždeň nato sa k téme diváckej ankety v relácii Na telo opäť vrátila. Vo videu povedala, že podľa nej nie je férové, a napísala aj generálnemu riaditeľovi Markízy Matthiasovi Settelemu, aby spôsob hlasovania preveril.

„Hlasovanie divákov v televíznych diskusiách má zmysel, len keď je férové. Nie také, že vaše hlasy skončia napríklad u smeráka Blahu. Aj preto píšem generálnemu riaditeľovi Markízy a som zvedavá, ako to dopadne napríklad dnes. Majte krásnu nedeľu a držte palce!“ napísala.

Markíza sa ohradila

TV Markíza sa však ohradila voči údajnej manipulácii diváckej ankety. Systém hlasovania je podľa nich plne funkčný a dôsledne zabezpečený. „Dôrazne sa ohradzujeme voči medializovaným tvrdeniam, že divácke hlasovanie v politickej diskusnej relácii Na telo je neférové alebo zmanipulované,“ píše v stanovisku TV Markíza.

Matthias Settele
Zdroj: TV Markíza

„Náš systém hlasovania je plne funkčný, technicky dôsledne zabezpečený proti zneužitiu a výsledky ankety každý týždeň odzrkadľujú dané hlasovanie, aj keď sú pre niekoho možno menej príjemné,“ pokračuje televízia.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Z jednej IP adresy je možné zaslať vždy iba jeden hlas, čo je štandardná ochrana takéhoto typu online ankiet. Hlasovanie je tiež technicky ošetrené proti robotom či opakovanému hlasovaniu z rovnakého internetového prehliadača,“ vysvetľuje spôsob diváckeho hlasovania Markíza.

Domov
Zdieľať
Diskusia