Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. októbra 2022, 15:19
Čas čítania 0:51

Rusko by neodmietlo stretnutie Putina s Bidenom, tvrdí Lavrov. Odmietol špekulácie o možnom použití jadrových zbraní

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vojnu s Ukrajinou podľa Ruska už dlho riadia Spojené štáty.

Sergej Lavrov tvrdí, že Rusko by neodmietlo stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým prezidentom Joeom Bidenom na nadchádzajúcom summite krajín G20.


Šéf ruskej diplomacie v rozhovore pre ruskú televíziu zároveň odmietol špekulácie o možnom použití jadrových zbraní a dodal, že Rusko by sa k nim uchýlilo len v tom prípade, keby čelilo svojmu bezprostrednému zániku.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Zdroj: TASR/AP/Russian Foreign Ministry Press Service


„[Jadrové zbrane] sú výhradným odvetným opatrením na zabránenie zániku Ruskej federácie v prípade priamych atómových útokov či použitia iných zbraní, ktoré by ohrozovali existenciu ruského štátu,“ zdôraznil Lavrov.


Lavrov súčasne obvinil západné krajiny z toho, že o možnom použití jadrových zbraní Ruskom šíria špekulácie, a vyzval ich, aby „boli pri vydávaní verejných vyhlásení maximálne opatrní“.

Putin v septembri varoval Západ, že ak bude pokračovať v „jadrovom vydieraní“, Moskva odpovie celým svojím obrovským arzenálom zbraní.

Lavrov tvrdí, že vojnu s Ukrajinou už dlho riadia Spojené štáty

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v utorok vyhlásil, že „Spojené štáty sú do vojny s Ukrajinou de facto zapojené už dlhší čas“. TASR správu prevzala z agentúr Reuters a AP, ktoré sa odvolávajú na ruské štátne médiá.


„Túto vojnu riadia Anglosasi,“ vyhlásil Lavrov. Spomenul tiež tvrdenia, že Spojené štáty boli ochotné s Ruskom rokovať a Moskva to odmietla, pričom ich označil za lož. Kremeľ podľa neho nedostal „nijakú serióznu ponuku na kontakt“.

Joe Biden.
Joe Biden. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia