Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
10. októbra 2022, 7:49
Čas čítania 1:12

Putin z výbuchu na Kerčskom moste obvinil ukrajinské tajné služby. Označil to za teroristický čin

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ukrajinské tajné služby sú podľa Putina „tvorcovia, páchatelia i sponzori“ explózie. Ukrajina sa k výbuchu zatiaľ neprihlásila.

Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu obvinil ukrajinské tajné služby z výbuchu, ktorý v sobotu zasiahol Kerčský most spájajúci ruskú pevninu s anektovaným Krymským polostrovom.


Putin počas stretnutia so šéfom vyšetrovacieho výboru za „tvorcov, páchateľov i sponzorov“ tejto explózie označil ukrajinské tajné služby, píše AFP s odvolaním sa na videozáznam, ktorý sprostredkoval Kremeľ.


„Niet pochýb, že je to teroristický čin namierený na zničenie kritickej ruskej civilnej infraštruktúry,“ povedal Putin. Ukrajina sa zatiaľ k zodpovednosti za výbuch neprihlásila, pripomína AFP. Šéf Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (Sledkom) Alexander Bastrykin povedal, že tento teroristický útok pomohli pripraviť ruskí občania a zahraničné krajiny.

putin
Zdroj: TASR/AP

Povedal to na stretnutí s Putinom, z ktorého ruské štátne médiá sprostredkovali krátke videozáznamy, píše DPA. Kremeľ oznámil, že Putin na pondelok v reakcii na útok na most zvolal zasadnutie Rady bezpečnosti Ruskej federácie.


Explózia bomby uloženej vo vozidle v sobotu ráno spôsobila rozsiahly požiar na Kerčskom moste. O život prišli tri osoby. Tento most sa doposiaľ využíval na prepravu ruských vojakov a vojenských zásob na Krym a odtiaľ do ďalších častí južnej Ukrajiny.

Výbuch bolo podľa The Guardian počuť na kilometre ďaleko. Odohral sa v momente, keď cez most prechádzal vlak. Časť cestného mosta, ktorý vedie súbežne so železničnou traťou, sa zrútila a videozáznam z miesta výbuchu ukazuje, že požiare zasiahli hneď niekoľko železničných nákladných vozňov po celej dĺžke vlaku.

kerčský most
Zdroj: TASR/AP
Mohlo by ťa zaujímať:
NAŽIVO: Bombardovanie Kyjeva pokračuje, hlásia obete. Reportér BBC počas živého vysielania zachytil raketu
Slovensko dodalo Ukrajine ďalšie húfnice Zuzana 2. Putin cez víkend dostal niekoľko darčekov, my posielame ďalší, tvrdí Naď
Ruská mobilizácia pokračuje: Povolanie do vojny na Ukrajine dostal aj olympijský medailista a majster sveta
Domov
Zdieľať
Diskusia