Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Answear.
26. októbra 2022, 14:45
Čas čítania 1:31
Sponzorovaný obsah

Wear&Share: Uprac si šatník pre dobrú vec vďaka novému projektu od Answear.sk

Wear&Share: Uprac si šatník pre dobrú vec vďaka novému projektu od Answear.sk
Zdroj: Answear
MÓDA MÓDA UDRŽATEĽNOSŤ
Uložiť Uložené

Vedel si, že až 95 % oblečenia sa dá opätovne použiť alebo spracovať?

Módny obchod Answear.sk spustil projekt Wear&Share určený všetkým milovníkom módy, ktorým záleží na zlepšení stavu našej planéty. Projekt bude pokrývať celé územie Slovenska a podporí Nadáciu Ekopolis a jej projekt výsadby stromov s názvom Sadíme budúcnosť

Answear, móda
Zdroj: Answear

Vedel si, že až 95 percent oblečenia sa dá opätovne použiť alebo spracovať? Answear.sk tento proces uľahčí a pomôže chrániť životné prostredie. Vďaka kampani Wear&Share vybavíš všetky formality spojené s odovzdaním textilu rýchlo a jednoducho prostredníctvom intuitívnej webovej stránky https://wearshare.answear.sk/.

Answear, móda
Zdroj: Answear

Prispieť môžeš aj ty

Myšlienka Wear&Share je veľmi jednoduchá. Nepotrebné oblečenie stačí zabaliť do plastového vreca alebo krabice, ktoré máš doma. Takto zabalené oblečenie bude možné doručiť na vybrané odberné miesto GLS alebo odovzdať kuriérovi, ktorý si ho vyzdvihne priamo u teba doma alebo v práci. Kuriérska služba aj preprava na odberné miesto GLS sú bezplatné. Vyzbierané oblečenie takto získa nový život a zároveň podporí Nadáciu Ekopolis a jej projekt Sadíme budúcnosť. Každý vyzbieraný kilogram oblečenia sa teda počíta.

Answear, móda
Zdroj: Answear
Tvoje staré oblečenie ešte poslúži jedným z týchto spôsobov:

1. Oblečenie sa predá v mestách a krajinách, ktorých obyvatelia si nemôžu dovoliť kupovať nové oblečenie.

2. Z oblečenia, ktoré daruješ, sa stanú napríklad čistiace utierky alebo vysokokvalitný papier.

3. Vlákna získané z oblečenia nevhodného na nosenie sa použijú v automobilovom priemysle, napr. na výrobu tlmiacich a izolačných materiálov.

Prečo pomôcť s výsadbou stromov?

Tvoja pomoc prispeje nielen k zníženiu potenciálneho odpadu, ale aj k zvýšeniu počtu stromoradia. Stromy sú totiž účinným spôsobom ochrany pred klimatickými zmenami. Zohrávajú dôležitú úlohu pri zmierňovaní skleníkového efektu tým, že zachytávajú škodlivý oxid uhličitý a premieňajú ho tak na potrebný kyslík.

Answear, móda
Zdroj: Answear


„Uvedomujeme si, že v módnom priemysle je v oblasti ochrany životného prostredia čo robiť. V Answear.sk chceme zaviesť ekologickú politiku. Projekt Wear&Share je jej prvým krokom a čaká nás ešte mnoho ďalších,“ hovorí Nicole Groesslová, Country Manager CZ/SK.

Answear, móda
Zdroj: Answear

Urob si poriadok v šatníku

Wear&Share spolupracuje s rôznymi ambasádormi na Slovensku. Projekt na svojich sociálnych sieťach podporujú napríklad Milan Bez Mapy, Sweet Lady Lollipop, AdriaziaBarbora Bakoš či Fashionspy.sk. Zapoj sa a odovzdaj oblečenie na opätovné použitie aj ty. Väčšina z nás má predsa v šatníku veci, ktoré nenosí. Stačí, ak si urobíš poriadok a vytriediš kúsky, ktoré ti nie sú dobré a ktoré sa ti viac nehodia. Prispeješ tak k zvýšeniu počtu stromov a urobíš krok k podpore environmentálneho povedomia.

chcem darovať nepotrebné oblečenie
ECCO
Zdroj: ECCO
Domov
Zdieľať
Diskusia