Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
3. októbra 2022, 17:51
Čas čítania 1:20

Igor Matovič sa ospravedlnil niektorým novinárom. Ďalších urazil a nazval ich „potentátmi“

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Predseda najsilnejšieho koaličného hnutia v najnovšom statuse opäť urážal novinárov, aj keď svoj status nazval ospravedlnením.

Predseda OĽaNO Igor Matovič sa v statuse na Facebooku vracia k svojmu vzťahu s novinármi. Tvrdí, že mnohí poctiví novinári sa cítia dotknutí jeho slovami, a preto sa im chce ospravedlniť. Hneď v ďalšej vete dodáva, že v skutočnosti sa nie je za čo ospravedlňovať, ale rozhodol sa tak predsa spraviť pre tlak, ktorý na neho vyvinuli zvonku.

Podľa ministra financií nie je pravda, že novinárov prirovnal k Hitlerovým. Poprel tak svoje vyhlásenie z parlamentu, keď sa snažil vysvetliť výrok o tom, že z neho spravili „Žida 21. storočia“. Tentoraz v parlamente vyhlásil, že „Hitler mal presne takýchto novinárov“. Súčasných novinárov obviňuje z toho, že píšu na objednávku, kritizujú ho a v článkoch propagujú len svojich obľúbencov. Novinárska obec sa voči týmto obvineniam viackrát ohradila aj otvoreným listom

Matovič útočí v dnešnom statuse na šéfredaktora Denníka N Matúša Kostolného, ktorý sa nedávno ospravedlnil, že vo víkendovom podcaste nesprávne interpretoval slová ministra financií. „Jednoducho opäť niekto potreboval zo mňa urobiť objekt nenávisti, tak tomu ani po tisícikrát neodolal,“ vysvetľuje predseda OĽaNO. 

Dodáva, že jeho ospravedlnenie patrí len poctivým novinárom. 


„Komu sa však ospravedlňovať nemienim, sú tí, pri ktorých som trafil klinček po hlavičke. Ľuďom, ktorí sa za status novinára len skrývajú, hoci nezvládajú abecedu svojho poslania,“ hovorí minister. Konkrétne redakcie ani mená nespomenul.

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Igor Matovič dlhodobo nepripúšťa, že práve podobné zovšeobecňujúce výroky majú vplyv na dôveryhodnosť médií. Téma ho však zjavne zaujíma a tvrdí, že ju chce riešiť stretnutím za okrúhlym stolom. Ako dodáva, uvedomuje si, že na to ide „bagrom“. 

Matovič, Grohlling
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Šeliga chcel ospravedlnenie

Juraj Šeliga si myslí, že Igor Matovič prekročil hranicu, keď novinárov prirovnal k Hitlerovým.

V nedeľu poslanec zo strany Za ľudí v televízii RTVS povedal, že minister financií by sa mal za svoje vyjadrenia novinárskej obci ospravedlniť.

Šeliga zatiaľ neodpovedal na otázku, či budú hlasovať za odvolanie Matoviča v parlamente, ktoré je naplánované na utorok. Člen koaličnej strany tvrdí, že sa s ďalšími dvoma poslancami ešte porozprávajú a rozhodnú sa až v nasledujúcich hodinách. Nespresnil, či podmieni svoju podporu Matoviča verejným ospravedlnením. 

Domov
Zdieľať
Diskusia