Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
29. septembra 2022, 12:56
Čas čítania 0:52

Hitler mal takýchto novinárov, odkázal Igor Matovič slovenským médiám. V parlamente rečnil viac ako dve hodiny

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Igor Matovič dnes viac ako dve hodiny rečnil v parlamente počas svojho odvolávania.

Igor Matovič dnes v pléne parlamentu prirovnal súčasných novinárov k novinárom, ktorí v Tretej ríši písali na objednávku nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Minister financií tieto slová vyriekol v parlamente, keď sa vyjadroval k návrhu na svoje odvolanie.

O odvolaní Matoviča sa malo hlasovať o 11.00 h, no šéf strany OĽaNO využil svoje právo obhájiť sa v rozprave pred poslancami parlamentu. Bod po bode reaguje na obvinenia zo strany SaS, a tak postupne rečnil už viac ako dve hodiny. Keď mu to poslanci vyčítali, skonštatoval len, že opakovanie je matka múdrosti.

V bode, pri ktorom sa vyjadroval o novinároch, nadviazal na svoj niekdajší výrok o tom, že z neho „spravili Žida 21. storočia“. Tentoraz v parlamente vyhlásil, že „Hitler mal presne takýchto novinárov“. Súčasných novinárov obviňuje z toho, že píšu na objednávku, kritizujú ho a v článkoch propagujú len svojich obľúbencov. Novinárska obec sa voči týmto obvineniam viackrát ohradila.

matovič
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Matovič svoje vystúpenie v rozprave natiahol natoľko, že sa hlasovanie o jeho odvolaní muselo presunúť na 17.00 h. Včera počas svojho odvolávania v parlamente vyhlásil, že na Slovensku je podľa neho viac ako 100-tisíc žien, ktoré by boli lepšími prezidentkami ako Zuzana Čaputová.

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Juraj Šeliga dnes zo svojho poslaneckého kresla zakričal na Matoviča, že jeho kritika prezidentky je trápna a má s ňou prestať. Matovič mu odvetil, aby hlasoval za jeho odvolanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia