Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
30. septembra 2022, 18:43
Čas čítania 0:50

Rusko aj Bielorusko si na MS v hokeji zahrajú možno už v roku 2024

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Reprezentácie by sa vrátili priamo medzi hokejovú elitu.

IIHF zakázala štart na tohtoročných MS v hokeji reprezentácii Ruska aj Bieloruska po vypuknutí vojny na Ukrajine. Medzinárodný hokejový zväz zároveň rozhodol, že obe krajiny nebudú hrať ani v roku 2023 na šampionáte v Tampere a Rige.

Na aktuálnom polročnom zasadaní zväzu v Turecku však podľa pravda.sk jeho členovia zákaz nepredĺžili na rok 2024. O tom, či sa Rusi a Bielorusi predstavia v Prahe a Ostrave, chcú rozhodnúť až neskôr. Záležať bude na aktuálnej geopolitickej situácii. Ak dostanú reprezentácie zelenú, neklesnú do nižšej výkonnostnej kategórie.

„Aby bolo jasné, toto rozhodnutie nenaznačuje návrat ruských a bieloruských tímov do súťaží IIHF. Kongres musel prijať toto rozhodnutie, aby členovia IIHF pochopili podmienky budúcej reintegrácie týchto krajín do programu IIHF. Rada IIHF bude naďalej sledovať vojnu na Ukrajine,“ uviedol prezident IIHF Luc Tardif.

Anketa:
Vieš si predstaviť MS v hokeji opäť s ruskou reprezentáciou?
Áno
Nie
Áno
48 %
264 Hlasov
Nie
52 %
284 Hlasov

Medzinárodná hokejová federácia zároveň rozhodla, že turnaje všetkých kategórií sa budú hrať s maximálnym počtom účastníkov. To znamená, že seniorské MS budú tradične so 16 tímami. Postup a zostup z elitnej kategórie MS bude teda závisieť práve od eventuality návratu Ruska a Bieloruska na medzinárodnú scénu.

Domov
Zdieľať
Diskusia