Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
29. septembra 2022, 8:37
Čas čítania 0:43

FOTO: Česko od dnešného dňa začalo vykonávať kontroly na hraniciach so Slovenskom. V prvej fáze budú trvať minimálne 10 dní

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Hraničné kontroly zaviedlo Česko od dnešnej polnoci.

Česká polícia začala od polnoci zo stredy na štvrtok vykonávať kontroly po celej dĺžke štátnej hranice so Slovenskom, a to na 27 bývalých hraničných priechodoch.


Dočasné znovuzavedenie hraničných kontrol oznámil v pondelok český premiér Petr Fiala s tým, že dôvodom je zvýšená nelegálna migrácia. Kontroly sú v prvej fáze schválené na desať dní, medzičasom česká vláda rozhodne o ich možnom predĺžení.


Hraničný priechod Hodonín – Holíč navštívil v noci zo stredy na štvrtok český minister vnútra Vít Rakušan, český policajný prezident Martin Vondrášek aj šéf Krajského riaditeľstva polície Juhomoravského kraja Leoš Tržil, ktorí novinárom poskytli aktuálne informácie o kontrolách.

hranice, česko
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj


Rakušan hovoril o náraste ilegálnej migrácie do Česka. Od začiatku roka sa dosiaľ podľa neho podarilo v ČR zachytiť približne 12 000 ilegálnych migrantov, čo označil za bezprecedentné.


Šéf českého rezortu vnútra dodal, že cieľom kontrol nie je komplikovať život občanom, ale dať skupinám prevádzačov migrantov jasne najavo, že pre nich existuje takáto prekážka. Zámerom kontrol je tak podľa jeho slov predovšetkým ochrana bezpečnosti obyvateľov ČR.

Začiatkom budúceho týždňa sa stretne so svojím slovenským rezortným kolegom a rokovať chce aj s maďarskou stranou, ako aj Nemeckom.

Domov
Zdieľať
Diskusia