Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Mastercard.
11. októbra 2022, 13:00
Čas čítania 1:46
Sponzorovaný obsah

Kreditná karta bez plastu? Aj to je dnes možné

Kreditná karta bez plastu? Aj to je dnes možné
Zdroj: Unsplash/Van Tay Media
TECH MASTERCARD
Uložiť Uložené

VÚB predstavila digitálne verzie, na plastovú kartu môžeš zabudnúť.

Každý týždeň nevedome môžeš zjesť až päť gramov plastu. To je približne množstvo, ktoré sa zmestí do jednej čajovej lyžičky alebo si to môžeš predstaviť ako jednu kreditnú kartu. Plast sa dostáva do tvojho organizmu prostredníctvom stravy a vody. Výskumníci našli čiastočky mikroplastov v morských živočíchoch, ovocí, zelenine a vo vode z plastovej fľaše.

Začal si sa práve zamýšľať nad tým, ako sa tomu vyhnúť? Jednou z možností je zbaviť sa zbytočného plastu ako napríklad v podobe kreditnej karty. VÚB predstavila novinku – kreditku Mastercard bez plastu

Ako si vybavíš kreditku

Táto kreditka šetrí nielen plast, ale aj peniaze. Zriadenie, rovnako aj obnova po skončení platnosti ťa nebude stáť ani cent. Bez problémov si ju môžeš pridať do mobilnej peňaženky a platiť cez Apple Pay či Google Pay

platba. karta, banka
Zdroj: Unsplash/naipo.de

Oproti bežnej plastovej kreditke ju vybavíš rýchlejšie a nemusíš čakať, kým ti príde poštou. Môžeš s ňou platiť už 48 hodín po zriadení, od novembra už ihneď po schválení. Aj využívaním kreditnej karty bez plastu znižuješ svoju uhlíkovú stopu, pretože najlepší odpad je ten, ktorý nevznikne.

vybav si novú kreditku

„S touto kartou máš, samozrejme, k dispozícii všetky výhody bežnej kreditnej karty, pohodlne platíš tak, ako si zvyknutý, a ešte aj šetríš životné prostredie. VÚB banka má momentálne v obehu až 100 000 kreditných plastových kariet, ktorých objem predstavuje zhruba vzdušnú čiaru z Bratislavy do Pekingu. Úspora plastu má teda veľký potenciál,“ hovorí Róbert Škařupa, produktový špecialista senior z tímu kreditných kariet VÚB banky.

Kreditnú kartu bez plastu máš kedykoľvek poruke, aj keď si zabudneš peňaženku. Navyše, keďže je v digitálnej podobe s chráneným prístupom do mobilu, je bezpečnejšou alternatívou. Detaily ako limity pre platby na internete, výška splátky či zablokovanie karty si môžeš nastaviť v internet bankingu alebo v aplikácii VÚB Mobil Banking.

Kreditka s výhodami

Kreditku Mastercard World od VÚB vybavíš bezplatne. Stopercentnú zľavu z poplatkov za vedenie účtu získaš, ak tvoje mesačné platby dosiahnu sumu 700 eur. Pri platbách s touto kartou nepoužívaš vlastné peniaze, ale peniaze banky, a to bezúročne až po dobu 43 dní. Banka za teba vybaví aj prípadné reklamácie za tovar, ktorý si si síce zaplatil, ale domov ti už neprišiel. 

Benefity novej Mastercard kreditky bez plastu od VÚB banky:

  • šetrná k prírode – keďže karta fyzicky neexistuje, nevytvára uhlíkovú stopu ani plastový či papierový odpad;
  • šetrná k peniazom klientov – zriadenie karty je bez poplatku, úspora na poplatkoch za obnovu či vydanie karty;
  • šetrná k času klientov – rýchlejšie vybavenie, dá sa používať už do 48 hodín, od 11. novembra 2022 sa bude dať použiť ihneď po schválení karty;
  • možnosť pridania karty do mobilných peňaženiek a platenie cez Apple Pay alebo Google Pay;
  • plnohodnotná platba v kamenných obchodoch aj na internete.
nákupy, ženy,
Zdroj: Shutterstock
Domov
Zdieľať
Diskusia