Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
25. septembra 2022, 10:05
Čas čítania 1:07

Minister zdravotníctva Lengvarský vlani zarobil viac ako 68-tisíc eur, predbehol aj Matoviča. Ten nepriznal žiadny majetok

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Spomedzi členov vlády najviac zarobil šéf rezortu zdravotníctva.

Za minulý rok si spomedzi členov vlády najviac prilepšil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Nominant OĽaNO zarobil 68 523 eur, vďaka čomu predbehol všetkých ministrov na čele s Igorom Matovičom či Richardom Sulíkom. Lengvarský v majetkovom priznaní uviedol podiel rodinného domu a pozemku v Ivachnovej, auto aj hypotéku. 

Hneď za Lengvarským sa v rebríčku najlepšie zarábajúcich ministrov umiestnil minister financií Igor Matovič s príjmom 63 158 eur. Matovič sa však od svojich kolegov líši, pretože podľa majetkového priznania nevlastní žiadnu nehnuteľnosť ani hnuteľný majetok. Je známe, že svoje majetky už dávnejšie prepísal na manželku.

Tretia v poradí sa umiestnila ministerka investícií a informatizácie Veronika Remišová s príjmom 62 888 eur. Tento zárobok tvorilo 61 775 eur z výkonu verejnej funkcie a 1 113 eur predstavovali iné príjmy. Remišová priznala byt v bratislavskom Starom Meste a Devínskej Novej Vsi, v belgickom Etterbeeku a chatu v Pribyline. Vlastní auto, má akcie spoločností a podiely vo firmách, peniaze na účte a hypotéku.

Vladimír Lengvarský
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Sulíka predbehol vicepremiér Hollý

Vicepremiér Štefan Holý sa v rebríčku umiestnil s príjmom 61 697 eur. Priznal rodinný dom v Trnave, trvalý trávnatý porast v Novej Bani či hypotéku. Navyše si prenajíma byt v Londýne a auto.

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Exminister hospodárstva Richard Sulík zarobil 60 817 eur. Vlastní byt v bratislavskom Starom Meste a Vinohradoch, podiel domu v Zlatých Moravciach, auto, podiely vo firme, má úspory a hypotéku.


Bývalý šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok mal príjem 57 830 eur. Priznal byt s garážou a parkovacím státím na bratislavských Nivách i chatu v Senci, auto, zariadenie nehnuteľnosti, obrazy, hotovosť aj hypotéku.

Minister obrany Jaroslav Naď zarobil 57 181 eur. Vlastní byt v Banskej Štiavnici a Rimavskej Sobote či dom v Hrubej Borši. Priznal aj dve autá a hypotéku.

Domov
Zdieľať
Diskusia