Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. septembra 2022, 18:03
Čas čítania 0:31

Prvý záber Karola III. pri plnení kráľovských povinností. Na fotografii za ním sú jeho zosnulí rodičia

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Prvý záber Karola III. pri plnení kráľovských povinností. Na fotografii za ním sú jeho zosnulí rodičia
Zdroj: Yui Mok - WPA Pool/Getty Images

Na snímke nový britský kráľ Karol III. sedí za pracovným stolom a vyberá z oficiálnej červenej krabice korešpondenciu, ktorú mu pripravil osobný tajomník v miestnosti z 18. storočia v Buckinghamskom paláci.

Britská kráľovská rodina zverejnila prvú fotografiu nového kráľa pri plnení si štátnych povinností. 


Fotografia vznikla tri dni po smrti kráľovnej Alžbety II. v miestnosti z 18. storočia v Buckinghamskom paláci. Karol III. na nej sedí za pracovným stolom a vyberá z oficiálnej červenej krabice korešpondenciu, ktorú mu pripravil osobný tajomník.

9. septembra 2022, 15:30 Čas čítania 4:48 Kráľovná Alžbeta II. sa do princa Philipa zaľúbila už ako 13-ročná. Toto je príbeh ich lásky, ktorá vydržala viac ako 70 rokov Kráľovná Alžbeta II. sa do princa Philipa zaľúbila už ako 13-ročná. Toto je príbeh ich lásky, ktorá vydržala viac ako 70 rokov

Ako súčasť panovníckej kontinuity sú na fotografii za ním jeho zosnulí rodičia Alžbeta a Filip. Dvojica ju darovala kráľovi Jurajovi VI. v roku 1951, rok na to sa Karolova mama stala kráľovnou.


Počas svojho panovania bola kráľovná Alžbeta II. pravidelne zobrazovaná pri vybavovaní korešpondencie a vládnych dokumentov, ktoré jej v oficiálnej červenej krabici prinášal jej osobný tajomník.


Kráľovná zomrela 8. septembra vo veku 96 rokov, jej pohreb sa konal 19. septembra. Úctu zosnulej panovníčke vyjadrili desaťtisíce obyčajných ľudí i svetoví lídri.

Prvý záber Karola III. pri plnení kráľovských povinností. Na snímke sedí za pracovným stolom a vyberá z oficiálnej červenej krabice korešpondenciu, ktorú mu pripravil osobný tajomník v miestnosti z 18. storočia v Buckinghamskom paláci. (24. septembra 2022)
Prvý záber Karola III. pri plnení kráľovských povinností. Na snímke sedí za pracovným stolom a vyberá z oficiálnej červenej krabice korešpondenciu, ktorú mu pripravil osobný tajomník v miestnosti z 18. storočia v Buckinghamskom paláci. (24. septembra 2022) Zdroj: TASR/AP Victoria Jones
Domov
Zdieľať
Diskusia