Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
19. septembra 2022, 10:23
Čas čítania 1:18

Orbán: Ruská vojna na Ukrajine je lokálny konflikt, ktorý potrvá do roku 2030 a Kyjev stratí 50 % územia. Sankcie treba zrušiť

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Maďarský premiér očakáva, že Európska únia skončí do roku 2030.

Maďarský premiér Viktor Orbán predpokladá, že sa Európska únia rozpadne do roku 2030. Svojim priaznivcom tento scenár predstavil na stretnutí, ktoré sa pred pár dňami uskutočnilo v maďarskej obci Kötcse, píše Rádio Slobodná Európa.

Orbán je dlhodobým spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina v Európskej únii, čo teraz pred voličmi potvrdil slovami, že sa v najbližších mesiacoch chystá zablokovať sankcie proti Ruskej federácii.

Európska únia na Rusko uvalila rozsiahle sankcie po invázii ruskej armády na Ukrajinu, s ktorými Orbán súhlasil, lenže sankcie podľa neho Európsku úniu spoločne s Maďarskom poškodzujú natoľko, že v zime skolabuje priemysel.

Orbán
Zdroj: TASR/AP

Európska únia sa podľa Orbána „strelila do nohy“, pretože následkom sankcií bude musieť zastaviť prevádzku „až 40 percent európskeho priemyslu“. Maďarský líder očakáva, že energií nebude počas zimných mesiacov dosť, a tak prídu odstávky.

Vojnu, ktorú Rusko rozpútalo na Ukrajine, označil za „lokálny konflikt“, ktorý by sa nikdy nerozrástol do dnešných rozmerov, keby sa doň nezapájali krajiny Západu. Vojna vraj môže potrvať až do roku 2030 a Ukrajina jej následkom podľa Orbána stratí až 50 percent svojho územia.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Okrem aktuálnej ruskej agresie na Ukrajine sa Orbán vo svojom príhovore dotkol aj spoločenských tém, o ktorých sa v Európe neustále diskutuje.

Pred pár týždňami Orbán oznámil, že maďarský ľud nemá záujem miešať sa s ostatnými európskymi národmi a už vonkoncom nie s prisťahovalcami z Afriky či Blízkeho východu.

Tentoraz pred voličmi vyhlásil, že väčšinu obyvateľstva vo Francúzsku budú do roku 2030 tvoriť moslimovia, čo bude postupne znamenať kolaps Európskej únie. „Európa viac nemá lídra, ktorý by bránil záujmy kontinentu,“ vyhlásil maďarský premiér na adresu bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ktorú označil za poslednú veľkú európsku líderku.

Domov
Zdieľať
Diskusia