Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
8. septembra 2022, 7:07
Čas čítania 0:33

POČASIE: Slovensko dnes potrápia intenzívne búrky s krúpami. SHMÚ varuje, že môžu poškodiť majetok a prírodu

Kategória:
News
Uložiť Uložené
POČASIE: Slovensko dnes potrápia intenzívne búrky s krúpami. SHMÚ varuje, že môžu poškodiť majetok a prírodu
Zdroj: TASR/AP

S búrkami treba počítať v celom Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Nitrianskom, Trnavskom aj Žilinskom kraji. Takisto v okresoch Poprad a Rožňava.

Na väčšine územia Slovenska sa môžu dnes v popoludňajších hodinách vyskytnúť búrky. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali výstrahu prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na svojom webe.

S búrkami treba počítať v celom Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Nitrianskom, Trnavskom aj Žilinskom kraji. Takisto v okresoch Poprad a Rožňava. Podľa meteorológov môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

„Intenzita sprievodných javov je v danom ročnom období a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie,“ podotkol SHMÚ.

Pripomína, že dážď a vietor môžu vyvolať prechodný vzostup vodných hladín či poškodiť porasty aj objekty, krúpy zas môžu poškodiť vegetáciu. „Súvislá vrstva krúp na komunikácii môže prechodne obmedziť cestnú premávku,“ dodali meteorológovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia