Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tímea Krauszová
6. septembra 2022, 15:56
Čas čítania 0:36

Tiger z ukrajinsko-slovenskej hranice vraj u nás vôbec nebol. Hranica je strážená príliš dobre, aby prekĺzol, píše polícia

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Zviera nebolo oficiálne zaznamenané na území Slovenska.

Pred niekoľkými dňami sme ťa informovali, že podľa facebookovej stránky slovenskej obce Ulič sa v jej okolí pohybuje tiger. Šelma podľa ich správy ušla zo ZOO. Slovenská polícia však v statuse tiež na Facebooku zdôrazňuje, že zviera nebolo oficiálne zaznamenané na území Slovenska. 

4. septembra 2022, 9:48 Čas čítania 1:12 V blízkosti obce Ulič sa pohybuje tiger, ušiel zo zoo na Ukrajine V blízkosti obce Ulič sa pohybuje tiger, ušiel zo zoo na Ukrajine

Tiger na ukrajinskej strane

Podľa polície tigra zaznamenali síce v blízkosti hranice, ale na ukrajinskej strane. O súčinnosť ich požiadali iba v prípade, že tiger prekročí hranice. Z tohto dôvodu tak polícia neoverovala, odkiaľ zviera pochádza, a ani to, či fotka, ktorá sa spolu so správou šírila, je ilustračná alebo skutočná, prípadne aká je stará.

Slovenská a ukrajinská polícia spolupracujú a sú v kontakte pre prípad potreby. Polícia však v statuse zdôrazňuje, že „nikdy nepotvrdila, že výskyt tigra bol zaznamenaný aj na území Slovenska“. Dodáva, že „ak by bolo zviera prekročilo štátnu hranicu so Slovenskom, jeho pohyb by bol zaznamenaný, pretože každý kúsok východnej hranice je prísne monitorovaný“.

Domov
Zdieľať
Diskusia