Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
5. septembra 2022 o 18:04
Čas čítania 0:33

K Európe mieri hurikán Danielle

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pozostatky hurikánu by nemali v našich končinách spôsobiť zásadné zmeny v počasí.

Počasie v Európe môže v druhej polovici týždňa ovplyvniť hurikán Danielle, informuje portál iMeteo. Podľa portálu sa tohtoročná hurikánová sezóna začala o niečo neskôr, v posledných rokoch bolo zvykom, že prvý hurikán sa vytvoril už v auguste. Momentálne sa tropický cyklón nachádza nad stredným Atlantikom, meteorológovia však upozornili, že výnimočne sa nevydal smerom k americkému pobrežiu, ale priamo k Európe. 

Hurikán Danielle v Európe nepôsobí žiadne zásadnejšie škody, ale môže ovplyvniť počasie. Vo štvrtok počas dňa začne od západu pribúdať oblačnosť a zrážky a postupne nás na viacerých miestach čakajú búrky a výdatné zrážky, informuje iMeteo. 

„Premenlivo by na našom území malo byť aj počas víkendových dní. Počasie bude pod vplyvom oblastí nižšieho tlaku vzduchu a uvidíme, ako počasie v Európe ovplyvnia zvyšky hurikánu. Zvyšky atlantických hurikánov totiž zvyknú do Európy, predovšetkým tej západnej, prinášať silnejší vietor a výrazné zrážky,“ dodávajú meteorológovia. 

iMeteo
Zdroj: iMeteo
Domov
Zdieľať
Diskusia