Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
2. septembra 2022, 17:38
Čas čítania 0:37

Premiér Heger už hľadá náhradu za Sulíka: Ideme do väčšieho problému, ako bola pandémia koronavírusu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Predseda vlády povedal, že rokuje s viacerými možnými nástupcami Richarda Sulíka. Želá si však, aby predseda SaS prehodnotil svoju demisiu.

Predseda vlády Eduard Heger tvrdí, že Slovensko ide do možno väčšieho problému, ako bola pandémia koronavírusu. Energetická kríza podľa neho prinúti Slovensko zdaniť nadmerný zisk firiem a tieto peniaze dať ľuďom. Premiér tvrdí, že vláda bude nútená schváliť aj bez SaS všetko, čo zakomponovala medzi desať bodov, ktoré si dala ako podmienku na prípadný odchod Igora Matoviča. 

OĽaNO chce financovať svoje návrhy na pomoc pri inflácii aj zvyšovaním daní, čo strana SaS dlhodobo blokuje.

„Desať bude málo,“ povedal Heger na margo energetickej krízy, ktorú bude podľa neho financovať aj inými spôsobmi. 

Premiér napriek tomu chce, aby Richard Sulík zostal ministrom hospodárstva, mal by podľa neho stiahnuť svoju demisiu, pretože ideme do náročných časov. Priznal tiež, že je pripravený v pondelok predstaviť prezidentke mená nástupcov do všetkých rezortov, ak SaS definitívne odíde z vlády. Zatiaľ nechcel prezradiť, s ktorými potenciálnymi nástupcami Sulíka rokuje. 

Minister financií Igor Matovič po rokovaní vlády povedal, že do pondelka na sto percent nepodá demisiu. 

Heger
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia