Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
25. augusta 2022, 23:31
Čas čítania 1:02

EURÓPSKA KONFERENČNÁ LIGA: Slovan Bratislava dokázal zvládnuť penaltový rozstrel proti tímu Zrinjski a zahrá si skupinovú fázu

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
EURÓPSKA KONFERENČNÁ LIGA: Slovan Bratislava dokázal zvládnuť penaltový rozstrel proti tímu Zrinjski a zahrá si skupinovú fázu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po prvom zápase mal mierne navrch HŠK Zrinjski Mostar, ktorý na domácom ihrisku vyhral 1 : 0.

Slovan Bratislava zvládol odvetu proti tímu Zrinjski z Bosny a Hercegoviny a postúpil do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Hoci sa zápas začal v pomalom tempe a prvé minúty hrali oba tímy najmä medzišestnástkový futbal, postupom času prišli gólové šance.

Síce si ich vypracoval aj Slovan, viac ich po hrubých chybách domácich mal Zrinjski. Nikto však svoje pokusy nedokázal premeniť na gól. Hráči bosnianskeho klubu boli fyzicky menej zdatní. Spojenie s jednogólovým náskokom z prvého zápasu malo za následok, že hráči hostí viackrát ležali na trávniku dlhé minúty a vypýtali si ošetrenie.

Slovan sa herne trápil až do 67. minúty. Po skvelej krížnej prihrávke cez pokutové územie sa k lopte dostal striedajúci Eric Ramirez, ktorý prišiel na ihrisko iba minútu pred gólom a presný zásah bol iba jeho druhým kontaktom s loptou.

Slovenského majstra tento gól nabudil k potrebnému výkonu. Slovan začal hrať svižne, vďaka čomu si vypracoval viacero šancí. Žiadna z nich však už neviedla ku gólu. Zápas preto pokračoval predĺžením.

20. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 5:06 Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo

V ňom tempo upadlo. Po nafilmovanom páde získal súper Slovana štandardnú situáciu. Nepríjemnú loptu, ktorá spadla tesne pred bránou, musel Adrián Chovan iba vyraziť. K odrazenej lopte sa v 103. minúte dostal Igor Savič a vyrovnal stav stretnutia na 1 : 1. Tento výsledok znamenal postup pre HŠK Zrinjski Mostar.

Slovan Bratislava dlho nedokázal gólovo odpovedať. V 118. minúte dokonca videl červenú kartu Jaba Kankava, ktorý sa nechal vyprovokovať. No v 122. minúte krásnym akrobatickým zakončením vyrovnal stav v rámci dvojzápasu na 2 : 2.

Rozhodnúť museli napokon až penalty. V nich bol úspešnejší Slovan Bratislava a postúpil do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

Domov
Zdieľať
Diskusia