Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
25. augusta 2022, 20:00
Čas čítania 1:11

TOP 3 vo štvrtok: Naď kritizuje Sulíka, fínska premiérka sa opäť ospravedlnila a SaS predkladá zákon o spolužijúcich partneroch

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Naď vytiahol na Sulíka dokumenty

Richard Sulík nehovorí pravdu o vrtuľníku Black Hawk pre Geissovcov, napísal v novom príspevku minister obrany Jaroslav Naď. Minister dokonca ukázal žiadosť, pomocou ktorej dal Sulík vybaviť vrtuľník.

Ministri sa dostali do konfliktu, keď Naď v politickej diskusii prezradil, že Sulík podľa neho v máji bránil vývozu protiraketového systému S-300 na Ukrajinu, pretože by to podľa neho mohlo zatiahnuť Slovensko do konfliktu a vyprovokovať Rusko k tomu, aby „nám to zrátalo s plynom“.

Jaroslav Naď
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Fínska premiérka sa opäť ospravedlnila

Fínska premiérka Sanna Marinová vystúpila na konferencii v Lathi s emotívnym prejavom, v ktorom sa verejne vyjadrila k uniknutému videu z večierka. Aj keď už podstúpila drogový test s negatívnym výsledkom, najmä fínska opozícia pokračuje v antikampani. Marinová so slzami v očiach verejnosti vysvetľovala, že aj ona je len obyčajný človek, ktorý má z času na čas potrebu zabaviť sa. Apeluje aj na veľmi temnú a stresujúcu dobu, v ktorej má právo na vlastné aktivity. 

Fínska premiérka Sanna Marinová.
Fínska premiérka Sanna Marinová. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

SaS chce zaviesť inštitút partnerského spolužitia

Poslanci Národnej rady SR z klubu SaS chcú zaviesť inštitút partnerského spolužitia. Pokúsia sa o to novelizáciou Občianskeho zákonníka, návrh predložili do parlamentu. Hovoria o zámere zlepšiť legislatívu v oblasti majetkových práv týkajúcej sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti.

V súvislosti so zakotvením takéhoto inštitútu by sa mali zaviesť aj určité oprávnenia v prospech spolužijúcich partnerov v oblasti dedenia, informovanosti o zdravotnom stave, ako aj pri nároku na ošetrovné a v ďalších situáciách týkajúcich sa majetkových a iných práv spolužijúcich partnerov.

SaS
Zdroj: Facebook/Sloboda a Solidarita

Instagramový post dňa: Stretnutie Fico – Sulík

Richard Sulík sa vo štvrtok stretol s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom kvôli cenám energií. Juraj Šeliga zo strany Za ľudí predsedu SaS za toto rokovanie s predstaviteľom opozície kritizuje. Tvrdí, že nejde o šťastné rozhodnutie a Richard Sulík mal aj iné možnosti, ako transparentne rokovať s opozíciou o týchto témach.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia