Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
25. augusta 2022, 15:07
Čas čítania 1:17

Juraj Šeliga kritizuje Richarda Sulíka za stretnutie s Robertom Ficom: Poprel históriu korupčných schém

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Robert Fico sa dnes stretol s Richardom Sulíkom, aby spolu riešili ceny energií.

Richard Sulík sa vo štvrtok stretol s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom kvôli cenám energií. Juraj Šeliga zo strany Za ľudí predsedu SaS za toto rokovanie s predstaviteľom opozície kritizuje. Tvrdí, že nejde o šťastné rozhodnutie a Richard Sulík mal aj iné možnosti, ako transparentne rokovať s opozíciou o týchto témach. „Ak sa chcel Richard Sulík rozprávať s Robertom Ficom, tak mohol prísť na Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti a tam aj celej verejnosti predstaviť opatrenia, ktoré pripravil,“ napísal. 

Šeliga tvrdí, že aj on by si rád vypočul, ako chce minister hospodárstva riešiť výrazné zdražovanie energií. Dodal, že čaká, kým Sulík predloží na vládu komplexnú analýzu a plán, ako sa postaví k cenám energií. 

„Legitimizovanie Roberta Fica ako autentického riešiteľa cien energií je popretie fakticky dokázateľnej histórie odovzdania štátnej kontroly nad strategickými podnikmi v tejto krajine. Nehovoriac o korupčných schémach, ktoré s tým súvisia. Richard Sulík, pri všetkej úcte k nemu, ukázal veľmi zlý politický úsudok,“ dodáva Juraj Šeliga, ktorý počas uplynulej soboty zastupoval Za ľudí na rokovaní o zotrvaní SaS v koalícii. 

5. októbra 2023, 20:00 Čas čítania 0:17 Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby

Richard Sulík stretnutie vysvetľoval na Facebooku„Nechcem sa prizerať, ako sa Robert Fico pred svojimi voličmi hrá na spasiteľa pred vysokými cenami energií, pričom na tom sám nesie veľkú mieru zodpovednosti,“ tvrdí predseda SaS. „Nuž, ja som trpezlivý a som pripravený mu vysvetliť, tak ako ktorémukoľvek inému poslancovi, aké kroky sme na Ministerstve hospodárstva SR urobili na to, aby sme občanov ochránili pred pred likvidačnými cenami za elektrinu, plyn a teplo,“ dodal s tým, že sa rovnako stretne aj s inými poslancami. 

 

Fico po stretnutí so Sulíkom povedal, že jeho opozičná strana Smer-SD v parlamente podporí všetky opatrenia ministerstva hospodárstva a vlády smerujúce k pomoci ľuďom a firmám zasiahnutým vysokými cenami energií.

„Čo bude mať hlavu a pätu zo strany ministra hospodárstva, vlády, my podporíme v parlamente, lebo teraz nie je čas na hry,“ povedal Fico. Upozornil na hroziace ďalšie zdražovanie základných potravín či zastavenie výroby viacerých energeticky náročných podnikov.

Domov
Zdieľať
Diskusia