Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
18. augusta 2022, 20:00
Čas čítania 0:41

TOP 3 vo štvrtok: Jána Slotu opäť obvinili, Slovensko čakajú 38-stupňové horúčavy a zdravotné sestry dostanú vyššie platy

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP 3 vo štvrtok: Jána Slotu opäť obvinili, Slovensko čakajú 38-stupňové horúčavy a zdravotné sestry dostanú vyššie platy
Zdroj: TASR

Toto je prehľad toho najzaujímavejšieho za uplynulý deň.

Jána Slotu obvinili z ďalšej korupcie

Trestne stíhaný bývalý šéf Slovenskej národnej strany Ján Slota je obvinený z ďalšej korupcie. Prípad sa podľa polície týka úplatku pri rozhodovaní Krajského súdu Žilina z roku 2013, informoval vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Slota
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Slovensko čakajú 38-stupňové horúčavy

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred horúčavami, pre južné okresy Nitrianskeho a Banskobystrického kraja vydal na piatok výstrahy tretieho stupňa. Teplota môže v týchto lokalitách dosiahnuť od 13.00 do 17.00 h maximálnu hodnotu 38 stupňov Celzia. Viac si môžeš prečítať tu.

slnko
Zdroj: Insplash.com

Zdravotné sestry budú mať vyššie platy

Sestry bez praxe by mali mať podľa Igora Matoviča plat na úrovni priemernej mzdy. Koeficient minimálnej mzdy sa im má zvýšiť z 0,89 násobku na jedennásobok priemernej mzdy. Koeficient pri sestrách so špecializáciou by sa mal zvýšiť z 1,06 na 1,1 násobku priemernej mzdy. Mzdy sestier sa majú odvíjať aj od odpracovaných rokov. Viac podrobností sa dočítaš tu.

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: Igor Matovič

Instagramový post dňa

IIHF zverejnila po uplynulých majstrovstvách sveta do 20 rokov power ranking so zaujímavými opismi.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IIHF (@iihfhockey)

Domov
Zdieľať
Diskusia