Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič TASR
18. augusta 2022, 15:04
Čas čítania 0:36

SHMÚ vydal výstrahu 3. stupňa. V piatok môže byť na Slovensku až 38 stupňov

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
SHMÚ vydal výstrahu 3. stupňa. V piatok môže byť na Slovensku až 38 stupňov
Zdroj: Insplash.com

Zatiaľ čo vo štvrtok platil „iba“ druhý stupeň výstrahy, v piatok budú na Slovensku extrémne horúčavy.

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred horúčavami, pre južné okresy Nitrianskeho a Banskobystrického kraja vydal na piatok výstrahy tretieho stupňa.


Teplota môže v týchto lokalitách dosiahnuť od 13.00 do 17.00 h maximálnu hodnotu 38 stupňov Celzia. „Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozornili meteorológovia.

Počasie
Zdroj: SHMÚ


SHMÚ vydal v rovnakom čase aj výstrahy druhého a prvého stupňa. Pre celý Bratislavský a Trnavský kraj, niektoré okresy Banskobystrického, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Košického kraja, ako aj pre okresy Humenné, Prešov, Snina a Vranov nad Topľou platí výstraha druhého stupňa. Teplota vzduchu sa tu môže pohybovať v rozpätí 35 až 37 stupňov Celzia.

Anketa:
Dodržuješ počas leta pitný režim?
Áno.
Snažím sa, no nie vždy sa mi to darí.
Áno.
65 %
Snažím sa, no nie vždy sa mi to darí.
35 %

Výstrahy prvého stupňa platia pre viaceré okresy Prešovského a Žilinského kraja a pre okresy Brezno, Ilava, Považská Bystrica, Púchov, Gelnica a Spišská Nová Ves. Teplota vzduchu tu môže podľa meteorológov dosiahnuť maximálne 34 stupňov Celzia.

Domov
Zdieľať
Diskusia