Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
18. augusta 2022, 13:19
Čas čítania 0:26

Ján Slota je obvinený z korupcie. Prípad sa týka úplatkov pri rozhodovaní súdu z roku 2013

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Bývalý šéf národniarov má na krku ďalšie obvinenie.

Trestne stíhaný bývalý šéf Slovenskej národnej strany Ján Slota je obvinený z ďalšej korupcie. Prípad sa podľa polície týka úplatku pri rozhodovaní Krajského súdu Žilina z roku 2013, informoval vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Jána Slotu polícia zadržala ešte v marci tohto roku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vtedy pre bývalého lídra národniarov požadoval preventívnu a kolúznu väzbu. Podľa obvinení Slota v minulosti vybavoval u sudcu miernejší trest pre muža, ktorý spáchal dopravnú nehodu.

Nakoniec tak miesto troch rokov vo väzení dostal iba podmienku. Slota bol pritom v dobe údajného podplácania v podmienke. V minulosti ho totiž odsúdili za podplácanie po dopravnej nehode, ktorú spáchal pod vplyvom alkoholu.

25. marca 2022, 15:18 Čas čítania 0:46 Špeciálna prokuratúra chce väzbu pre Jána Slotu. V čase, keď údajne spáchal korupčný skutok, bol v podmienke Špeciálna prokuratúra chce väzbu pre Jána Slotu. V čase, keď údajne spáchal korupčný skutok, bol v podmienke
Domov
Zdieľať
Diskusia