Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
18. augusta 2022, 9:53
Čas čítania 0:43

Za pustenie ukrajinskej skladby v bare na Kryme dostal 800-eurovú pokutu

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Muž tvrdil, že bol vtedy opitý.

Dmytro Hain v karaoke bare v meste Ščolkine na Rusmi okupovanom Kryme dostal zhruba 812-eurovú pokutu (50 000 rubľov) za to, že požiadal o pustenie ukrajinskej vlasteneckej skladby Dyke pole. Súd rozhodol, že týmto spôsobom diskreditoval ruskú armádu, píše Halya Coynashová na webe KhPG (humanitárna organizácia s názvom Charkovská skupina na ochranu ľudských práv).

14. marca 2022, 9:30 Čas čítania 6:48 Prápor Azov, hajlujúci bojovníci a očistenie od radikálov. Ich súčasný stav nemôžeme s minulosťou porovnávať, tvrdia analytici Prápor Azov, hajlujúci bojovníci a očistenie od radikálov. Ich súčasný stav nemôžeme s minulosťou porovnávať, tvrdia analytici

Odsúdený muž sa priznal a svoje konanie ospravedlňoval tým, že bol pod vplyvom alkoholu. Vyhlásil tiež, že plne podporuje „špeciálnu ruskú operáciu“, ako kremeľská propaganda nazýva útok na Ukrajinu.

Problémy pre ukrajinskú pieseň mal aj DJ menom Yury Rodionov, ktorý mužovi vyhovel a zahral mu ju, za čo bol na 10 dní zadržaný. DJ tvrdí, že zahral pieseň na želanie a odišiel na kávu. Keď sa vrátil a videl, čo pustil, vypol ju.

Do skladby v pozadí hralo video, na ktorom boli zobrazení ukrajinskí vojaci a štátne symboly. Konkrétne sa vo videu mali nachádzať „protiruské heslá“ a symboly práporu Azov, ktorý režim Vladimira Putina využíva na šírenie naratívu o nacistoch na Ukrajine. Ako Azov fungoval v minulosti a kedy ho očistili od radikálov, sa dočítaš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia