Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti FixDistribution.
19. augusta 2022, 9:15
Čas čítania 1:53
Sponzorovaný obsah

Zvládne PanzerGlass ranu bejzbalovou pálkou či pád z 30-metrovej výšky? Títo chalani to zisťovali

TECH MOBILY
Uložiť Uložené

Ktorý šialený test prekoná odolnosť skla?

PanzerGlass™ je dánska spoločnosť, ktorá už v roku 2013 uviedla na trh svoje prvé ochranné sklo na smartfóny. Dnes ide o globálnu korporáciu pôsobiacu v 63 krajinách sveta, pričom jej produktový rad tvoria nielen sklá na smartfóny, ale aj na tablety, notebooky, cyklopočítače či smart hodinky. V ponuke nájdeš aj vysoko odolné obaly na telefóny. 

PanzerGlass
Zdroj: PanzerGlass™

Je sklo PanzerGlass skutočne odolné?

Ako už napovedá jeho názov, PanzerGlass je sklo, ktoré je doslova pancierom tvojho zariadenia. Pozostáva zo štyroch jedinečných vrstiev, ktoré zabezpečujú odolnosť nielen voči bežným škrabancom, ale aj silnejším nárazom či pádom. Napriek tomu ochranné sklo nijako neovplyvňuje farebnosť displeja či reakcie na dotyky.

Aby bolo sklo PanzerGlass skutočne perfektne odolné, vyrába sa zo špeciálneho japonského skla Asahi, ktoré sa spracúva patentovanou technológiou temperácie pri teplote 500 °C, a to až po dobu piatich hodín. Výsledkom je výnimočná štruktúra pripravená zvládať aj tie najnáročnejšie podmienky.

Ako obstojí víťaz TÜV testu v praxi?

Sklá PanzerGlass sa stali víťazom prestížneho testu TÜV, ktorý preveroval ich odolnosť a ochranné schopnosti. Jedna vec je test, druhá je však realita. Dokáže PanzerGlass zabrániť vážnemu poškodeniu iPhonu, keď ho vyhodíš z auta pri rýchlosti 100 km/h, udrieš doň bejzbalovou pálkou, zhodíš ho zo žeriava alebo prerežeš motorovou pílou? Sú to nešťastia, ktoré sa ti môžu stať aj v skutočnosti. 

Bláznivé skúšky, ktoré musíš vidieť

O testovanie odolnosti skiel PanzerGlass™ sa stará dvojica známych dánskych influencerov Yespar a Frederik Plejdrup. Títo chalani majú náročnú úlohu – zobrať iPhone s ochranným sklom alebo obalom PanzerGlass™ a vystaviť ho tým najnáročnejším skúškam, aké im len napadnú.

Vyhodenie z auta pri rýchlosti 100 km/h

Predstav si, že ideš po diaľnici, ruku máš vystrčenú z otvoreného okna a chceš niečo odfotiť svojím iPhonom. Zrazu sa ti vyšmykne a spadne na cestu. Pomôže mu ochranné sklo PanzerGlass™ tento pád „prežiť“? 

Pád z tridsiatich metrov

Oplatí sa ti kúpiť ochranné sklo či kryt PanzerGlass™, ak pracuješ na stavbe alebo sa bojíš, že ti iPhone spadne na zem z veľkej výšky, napríklad z tridsiatich metrov? Yespar a Frederik Plejdrup otestovali, ako dobre dokáže PanzerGlass™ ochrániť sklo pri tejto náročnej skúške. Výsledok ťa pravdepodobne prekvapí.

Úder bejzbalovou pálkou a bowlingovou guľou

To, že bejzbalová pálka a bowlingová guľa môžu narobiť poriadne škody, asi netreba nejako špeciálne komentovať. Dokážu sa s úderom vyrovnať sklá PanzerGlass™?

Ďalšie extrémne skúšky odolnosti

Predošlými experimentmi sa však testovanie odolnosti neskončilo. Na youtubovom kanáli PanzerGlass™ nájdeš aj ďalšie zaujímavé skúšky, ktoré bežne len tak neuvidíš. Napríklad prerezanie motorovou pílou a nožom s teplotou 1000 °C, rozmixovanie v mixéri na smoothies či beh s telefónom prilepeným na podrážke topánky. Tipneš si, ktorý test zlomí hranicu odolnosti? 

sleduj ďalšie extrémne testy

Pokiaľ chceš tú najlepšiu ochranu pre svoje zariadenie, produkty PanzerGlass™ sú ideálnou voľbou. Sú dostupné aj Slovensku, napríklad v Telekome alebo u ďalších mobilných operátorov. Nájdeš ich aj v pobočkách či e-shope NAY, FixServis, či v iných elektropredajniach.

panzerglass
Zdroj: PanzerGlass™
Domov
Zdieľať
Diskusia