Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
16. augusta 2022, 20:00
Čas čítania 1:07

TOP 3 v utorok: V Turecku našli mŕtveho Slováka, z Krymu hlásia explózie, cena pohonných hmôt na Slovensku klesá

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

V tureckom rezorte našli telo mŕtveho Slováka

V jednom z rezortov v Turecku našli v hotelovej izbe telo mŕtveho dovolenkára zo Slovenska

„Môžeme potvrdiť, že k uvedenej smutnej udalosti skutočne došlo. Zastupiteľský úrad SR v Ankare poskytuje potrebnú súčinnosť pozostalým, avšak s ohľadom na zákon o ochrane osobných údajov nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie,“ napísal komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Podľa informácií TV novín mal nebohý počas pobytu zdravotné problémy, pre ktoré bol na jeden deň hospitalizovaný v nemocnici. Po jeho návrate do rezortu ho o niekoľko hodín neskôr našli mŕtveho v hotelovej izbe.

turecko
Zdroj: Unsplash/Michael Jerrard/volně k použití

Z Krymu hlásia explózie

Na severe Ruskom anektovaného Krymského polostrova došlo v utorok ráno k výbuchu a požiaru v sklade s muníciou, informuje britský denník The Guardian.

Výbuchy boli v utorok popoludní hlásené aj na ďalšom mieste ukrajinského polostrova Krym, anektovaného Ruskom v roku 2014. K explóziám došlo južne od tamojšej metropoly Simferopol.

Vojna na rusko-ukrajinských hraniciach.
Vojna na rusko-ukrajinských hraniciach. Zdroj: TASR

Ceny pohonných hmôt klesajú

Ceny ropy pokračujú v utorok v poklese po sklamaní z čínskych ekonomických údajov, ktoré obnovili obavy z globálnej recesie a s tým spojeného zníženia dopytu po palivách.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Na čerpacích staniciach sa ekonomická situácia prejavuje poklesom cien už niekoľko týždňov v rade. Aj keď sa cena benzínu a nafty blížila k dvom eurám, trend sa otočil a momentálne má blízko k psychologickej hranici 1,70 eura za liter. Na 50-litrovej nádrži tak Slováci ušetria oproti júnu 2022 už 10 eur. 

Podľa analytikov môže cena ešte klesnúť. K minuloročným hodnotám je síce ešte ďaleko, už čoskoro by však mohli byť nižšie ako pred začiatkom vojny na Ukrajine, ktorá krízu ešte zintenzívnila. Analytik František Burda očakáva, že napriek neistote týkajúcej sa dodávok ropy a stúpajúcej inflácie môže cena pohonných hmôt klesať. 

Tankovnaie
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia