Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Viktor Kniš
16. augusta 2022, 9:24
Čas čítania 1:45

Aktualizované: Explózie hlásia z ďalšej časti Krymu. Z ruskej leteckej základne pri Simferopole stúpa dym

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pri obci Majske v okrese Džankoj v utorok okolo 6.15 h miestneho času vypukol požiar, ktorý následne spôsobil explóziu skladovanej munície.

Na severe Ruskom anektovaného Krymského polostrova došlo v utorok ráno k výbuchu a požiaru v sklade s muníciou, informuje britský denník The Guardian.


Podľa ďalších správ miestnych médií ide o sklad ruskej armády v katastri obce Majske neďaleko mesta Džankoj na severe polostrova.


Ruské ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení neskôr podľa agentúry AFP oznámilo, že vo vojenskom sklade zbraní pri obci Majske v okrese Džankoj v utorok okolo 6.15 h miestneho času vypukol požiar, ktorý následne spôsobil explóziu skladovanej munície.

Ruská štátna agentúra TASS podľa Guardianu uviedla, že Ruskom vymenovaný šéf administrácie Krymu Sergej Axionov sa presunul do Majského, odkiaľ medzičasom hlásia najmenej dvoch zranených. Okolie miesta výbuchov úrady uzavreli a začali evakuovať miestnych obyvateľov.

Výbuchy hlásia aj na juhu

Portál The Guardian píše, že výbuchy hlásia aj z ruskej leteckej základne pri Simferopole smerom na juh od Krymu, asi 93 kilometrov od výbuchu v muničnom sklade. 


Spravodajský web Kryminform píše, že na Kryme sa v utorok ráno odohrali dva incidenty – okrem výbuchov v muničnom sklade v obci Majske hlásia z Krymu aj požiar v elektrickej rozvodni v meste Džankoj, ktoré sa nachádza asi 25 kilometrov od Majského.

K podobnej sérii výbuchov došlo na Kryme aj 9. augusta na leteckej základni Saki pri obci Novofedorivka. Podľa oficiálnych údajov jeden človek prišiel o život a 14 ďalších bolo zranených. Ministerstvo obrany Ruskej federácie označilo za príčinu výbuchov náhodné odpálenie munície.

Viac správ z diania na Ukrajine nájdeš pod témami rusko-ukrajinský konflikt a vojna na Ukrajine.

Na Kryme hlásili výbuchy aj južne od Simferopola

Výbuchy boli v utorok popoludní hlásené aj na ďalšom mieste ukrajinského polostrova Krym, anektovaného Ruskom v roku 2014. K explóziám došlo južne od tamojšej metropoly Simferopol, informoval portál britského denníka The Guardian.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Simferopol sa nachádza na polostrove južnejšie, zhruba 93 kilometrov od miesta ranného výbuchu ruského muničného skladu, ktorý zničil železničnú trať na severe neďaleko neďaleko mesta Džankoj. Utrpeli pri tom zranenia dvaja ľudia.


Najnovšie explózie a čierny dym teraz hlásili na vojenskej leteckej základni v osade Hvardijske, teda asi v strednej časti Krymu.


Ukrajina je v týchto chvíľach veľmi zdržanlivá v reakciách na otázky, či za týmito útokmi stoja ukrajinské ozbrojené sily. 

Domov
Zdieľať
Diskusia