Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. augusta 2022, 18:53
Čas čítania 0:36

Ruskej novinárke, ktorá prerušila vysielanie správ s protivojnovým plagátom, súd nariadil domáce väzenie

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Ruskej novinárke, ktorá prerušila vysielanie správ s protivojnovým plagátom, súd nariadil domáce väzenie
Zdroj: TASR/AP

V prípade usvedčenia môže stíhaná ruská novinárka Marina Ovsiannikovová skončiť vo väzení až na desať rokov.

Moskovský súd vo štvrtok nariadil domáce väzenie novinárke Marine Ovsiannikovovej, ktorá protestovala proti ruskej invázii na Ukrajinu, a je preto stíhaná za poškodzovanie dobrého mena ruskej armády.


V domácom väzení má byť Ovsiannikovová predbežne do 9. októbra. V prípade usvedčenia z trestného činu, za ktorý ju stíhajú, by táto 44-ročná matka dvoch detí mohla skončiť vo väzení až na desať rokov.

ruská novinárka Marina Ovsiannikovová
Zdroj: Twitter/Kevin Rothrock, TASR/AP


Ovsiannikovovú zadržali ruské orgány v stredu a začali proti nej trestné stíhanie. Polícia predtým vykonala raziu v jej byte. Podľa jej právnika môžu tieto kroky súvisieť s nedávnym Ovsiannikovovej protestom v centre Moskvy, keď držala plagát s textom: „Putin je vrah, jeho vojaci fašisti“.


Ovsiannikovová v marci ešte ako zamestnankyňa ruskej štátnej televízie v živom vysielaní ukázala protestný plagát proti vojne Ruska na Ukrajine. Jej nápis znel: „Zastavte vojnu. Neverte propagande. Tu vám klamú.“ Po tejto udalosti žila krátky čas v zahraničí a pracovala ako reportérka pre nemecký denník Die Welt.

ruská novinárka Marina Ovsiannikovová
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia