Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
8. augusta 2022, 19:37
Čas čítania 0:42

VIDEO: Ruský poslanec sa v televízii vyhrážal zabitím všetkých Nemcov. Novinára z denníka Bild nazval nacistom

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Poslanca za tvrdé výroky kritizovala aj jeho frakcia.

Poslanec ruského parlamentu Alexej Žuravľov sa v ruskej televízii na programe Rossija 1 vyhrážal Nemcom a nemeckému novinárovi Björnovi Stritzelovi z denníku Bild zabitím, uvádza Meduza. Krátky úsek z relácie Šesťdesiat minút zdieľal na Twitteri poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko.

„Hajzel, všetci prídeme a všetkých vás zabijeme,“ vyhlásil rozzúrený zákonodarca, ktorý sa zjavne nechal ovládnuť emóciami. Prekážalo mu vraj, ako nemecký novinár v reportáži rozpráva o dodávkach zbraní na Ukrajinu, ktoré ruský poslanec nazval „nacistickými húfnicami“.

Vyhrážky novinárovi a Nemcom ihneď skritizoval aj moderátor Jevgenij Popov. Ten síce reportéra z denníka Bild označil za „propagandistického novinára“ a „nacistu“, no poslanca upozornil, že by sa mu nemal vyhrážať smrťou.

Parlamentná frakcia Liberálnodemokratickej strany Ruska, z ktorej Alexej Žuravľov pochádza, sa od jeho výrokov dištancovala. Vedenie strany povedalo, že nemá názory ako Žuravľov a že sa incidentom z televízie budú na septembrovom zasadnutí zaoberať.

Anketa:
Boli slová poslanca cez čiaru?
Áno.
Nie.
Áno.
89 %
387 Hlasov
Nie.
11 %
50 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia