Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2022, 10:08
Čas čítania 1:04
Ema Stanovská

Klenotníctvo Tiffany vytvorí z NFT avatarov 18-karátové prívesky za 50-tisíc dolárov. Vypredalo ich za jeden deň

NEWS NFT SPRÁVY ZO SVETA TIFFANY & CO.
Uložiť Uložené

Klenotníctvo Tiffany & Co vypredalo 250 digitálnych preukazov, ktoré budú môcť vlastníci CryptoPunks vymeniť za limitovanú kolekciu príveskov s drahokamami.

Luxusné klenotníctvo Tiffany & Co v piatok vypredalo 250 NFTiff digitálnych preukazov, ktoré budú môcť kupujúci vymeniť za limitovanú kolekciu príveskov s drahokamami. Aukcia platila len pre držiteľov CryptoPunks – populárnych NFT avatarov inšpirovaných britskou punkovou scénou 70. rokov. Portál CNN píše, že luxusné klenotníctvo ich vypredalo za jeden deň.

Za každý zakúpený NFTiff dizajnéri Tiffany vytvoria unikátny prívesok v podobe konkrétneho pixelového avatara. Každý 18-karátový NFTiff kúsok bude obsahovať 30 drahých kameňov a/alebo diamantov v hodnote 50-tisíc dolárov (30 ETH).

„Kolekcia je v podstate jaskynnými maľbami umenia Web3,“ povedal v rozhovore pre CNN Noah Davis, nový vedúci značky CryptoPunks a bývalý vedúci digitálneho predaja v aukčnom dome Christie's. „Vlastníctvo NFT je pre digitálnu éru naozaj silná vec. Je to nezmazateľný záznam, ktorý sa nedá sfalšovať, skopírovať ani zničiť. Je tam navždy,“ dodal.

V marci spoločnosť Yuga Labs, materská spoločnosť pre Bored Ape Yacht Club, ďalší slávny projekt NFT, získala celé duševné vlastníctvo (IP) CryptoPunks a všetkým držiteľom sa rozhodla udeliť komerčné práva. To otvorilo dvere projektom, ako sú prívesky Tiffany. 

Odporúčané
Slovenskí a českí zberatelia NFT: Aj keď vlastníme kolekcie za státisíce eur, máme kariéru a baví nás každodenná práca (Rozhovor) Slovenskí a českí zberatelia NFT: Aj keď vlastníme kolekcie za státisíce eur, máme kariéru a baví nás každodenná práca (Rozhovor) 23. januára 2022, 16:30

„V tomto prípade majitelia CryptoPunks v podstate poverujú spoločnosť Tiffany, aby z ich CryptoPunku vytvorila novú IP, a touto novou IP je prívesok,“ povedal Noah Davis. Projekt je jedným z príkladov čoraz častejších spoluprác luxusných značiek s kryptomenami a NFT.

CryptoPunks bol uvedený na trh v roku 2017 a pozostáva z 10-tisíc jedinečných znakov generovaných v 8-bitovom štýle, ktoré sú uložené v blockchaine Etherea. 

Domov
Zdieľať
Diskusia