Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
30. júla 2022, 13:09
Čas čítania 0:29

Slovenské vrtuľníky v Českom Švajčiarsku spravili v piatok vyše 130 zhodov

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

V národnom parkuje zasahujú stovky hasičov.

Dva slovenské vrtuľníky zhodili v piatok vodu pri požiaroch v Českom Švajčiarsku rovných 137-krát. Pri hasení požiaru pomáha vrtuľník Mi171 OM-BYH z Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR a vojenský vrtuľník UH60M Blackhawk s posádkou. Hasičský a záchranný zbor informuje, že vo svojich prácach pokračujú tretí deň v rade.

„Na zasiahnutom území sa nachádzajú miesta, kde horí plameňom a stále sa na ne nedostali pozemné jednotky. V leteckom hasení budú hasiči pokračovať aj naďalej, pomôcť by mali aj očakávané dažďové prehánky. Slovenský tím riadi všetky tri umelo vytvorené plniace miesta na plnenie bambi vakov,“ uviedli na Facebooku.

Slovenská vláda v priebehu týždňa odobrila vyslanie tridsiatich príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky. V Národnom parku České Švajčiarsko v piatok zasahovalo približne 450 hasičov, dve lietadlá a osem vrtuľníkov.

Hasičský a záchranný zbor
Zdroj: Hasičský a záchranný zbor
Domov
Zdieľať
Diskusia