Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
29. júla 2022, 17:23
Čas čítania 0:34

UEFA potrestala Slovan: klub musí zaplatiť takmer 80 000 € a na najbližšom zápase umiestniť nápis „Nie rasizmu“

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovan musí zároveň čiastočne uzatvoriť domáci štadión Tehelné pole.

Futbalový Slovan Bratislava musí zaplatiť pokutu dokopy 78 000 eur a čiastočne uzatvoriť domáci štadión Tehelné pole. Rozhodla o tom disciplinárna komisia UEFA, podľa ktorej bolo správanie fanúšikov Slovana počas prvého zápasu 2. predkola Ligy majstrov na ihrisku Ferencvárosu v Budapešti neprimerané a rasistické.

UEFA o tom informovala na svojom oficiálnom webe. Podmienka čiastočne uzatvoriť domáci štadión sa týka celého sektora C pre najbližší domáci zápas v európskych súťažiach UEFA. Okrem toho musí Slovan na najbližšom domácom zápase umiestniť do uzavretého sektora transparent s nápisom #NoToRacism (Nie rasizmu) s logom UEFA.

Finančná pokuta je zložená zo 40 000 eur za rasistické správanie priaznivcov „belasých“, 25 000 eur za vhadzovanie predmetov na ihrisko a 13 000 eur za použitie nebezpečnej pyrotechniky. UEFA zároveň zakázala predávať lístky fanúšikom Slovana na najbližší zápas na ihrisku súpera. Duel 3. predkola Európskej ligy na pôde Olympiakosu tak bude bez ich priaznivcov.

ŠK Slovan Bratislava, ultras
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Anketa:
Je podľa teba trest od disciplinárnej komisie UEFA primeraný?
Áno
Nie
Áno
42 %
882 Hlasov
Nie
58 %
1211 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia