Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
28. júla 2022, 20:07
Čas čítania 0:52

Neymara a jeho otca čaká pre obvinenie z korupcie súd. Hrozí im väzenie a pokuta 10 miliónov eur

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Neymara a jeho otca čaká pre obvinenie z korupcie súd. Hrozí im väzenie a pokuta 10 miliónov eur
Zdroj: Gettyimages/Kaz Photography / Contributor
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Obvinenie sa týka jeho prestupu z FC Santos do Barcelony.

Brazílskeho futbalistu Neymara jr. čaká 17. októbra v Španielsku súd, píše Sky News. Neymar je spolu so svojím otcom (ktorý mu robí agenta) obvinený z korupcie. V prípade dokázania viny hrozí obom trest odňatia slobody na dva roky. Okrem toho aj pokuta 10 miliónov eur.

Korupcia sa údajne týkala Neymarovho prestupu z brazílskeho FC Santos do Barcelony. Žalobcom je práve FC Barcelona. Ten za prestup Neymara zaplatil 25,1 milióna eur, no brazílsky klub vyhlásil, že dostal iba 17,1 milióna eur.

Prokurátor začal trestné stíhanie po tom, čo dostal podnet od investičnej skupiny DIS, ktorá sprostredkovala prestup Neymara do Barcelony. Za transfer údajne získala 40 % z celkovej sumy.

Obžalované osoby vraj skutočnú hodnotu prestupu, teda 25,1 milióna eur, zatajili, aby nemuseli platiť takú vysokú províziu. DIS tak prišla o 3,2 milióna eur. Neymar s otcom obvinenia odmietajú. Prvýkrát v tejto veci vypovedali ešte pred 5 rokmi.

20. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 5:06 Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo

V celej kauze je z korupcie a podvodu obvinený aj bývalý prezident FC Barcelona Sandro Rosell. V prípade dokázania viny mu hrozí 5 rokov za mrežami a pokuta 10 miliónov eur.

Neymar už v Barcelone nehrá 5 rokov, aktuálne pôsobí v klube PSG spolu s Lionelom Messim, Kylianom Mbappém či Sergiom Ramosom.

Domov
Zdieľať
Diskusia