Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
24. júla 2022, 18:31
Čas čítania 0:45

VIDEO: Robot zlomil chlapcovi počas šachovej partie v Rusku prst. Vyslobodiť ho museli viacerí dospelí

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
VIDEO: Robot zlomil chlapcovi počas šachovej partie v Rusku prst. Vyslobodiť ho museli viacerí dospelí
Zdroj: Reprofoto/Twitter.com
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Sedemročnému chlapcovi okamžite pribehli na pomoc ľudia. Robotická ruka prst medzitým pevne zvierala. Po tom, čo sa dospelým podarilo chlapca oslobodiť, zostal jeho ukazovák polámaný.

Sedemročný Christopher, ktorý patrí medzi 30 najlepších moskovských šachistov do 9 rokov, mal rozohratú partiu s robotom, píše Newsbeezer.

V jeden moment spravil chlapec ťah skôr, ako stihla robotická ruka dokončiť ten svoj. Tá tento krok vyhodnotila tak, že Christopherovi chmatla a následne stlačila ukazovák na ruke.

Chlapcovi okamžite pribehli na pomoc ľudia. Robotická ruka prst medzitým pevne zvierala. Po tom, čo sa dospelým podarilo chlapca oslobodiť, zostal jeho ukazovák polámaný.

„Robot zlomil chlapcovi prst. To je, samozrejme, zlé. Robota sme si prenajali, predtým bol dlhodobo u rôznych odborníkov. Operátori takýto scenár pri vývoji zrejme prehliadli. Dieťa pohne figúrkou, potom musí robot dostať dostatočný čas na reakciu. Chlapec však urobil unáhlený pohyb. S týmto incidentom nemáme nič spoločné,“ povedal prezident Moskovskej šachovej federácie Sergej Lazarev.

Dieťa v turnaji na druhý deň pokračovalo, no už so sadrou na ruke. Jeho rodičia zvažujú podanie žaloby.

Domov
Zdieľať
Diskusia