Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
20. júla 2022, 19:32
Čas čítania 1:10

Od pádu Michaela Schumachera som od jeho rodiny nepočul nič iné než klamstvá, tvrdí jeho bývalý manažér Willy Weber

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Od pádu Michaela Schumachera som od jeho rodiny nepočul nič iné než klamstvá, tvrdí jeho bývalý manažér Willy Weber
Zdroj: Gettyimages/Paul-Henri Cahier-Contributor
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Michael Schumacher podstúpil po páde dve operácie v univerzitnej nemocnici v Grenobli. Po nich ležal 6 mesiacov v kóme, prebral sa v júni 2014.

Willy Weber je bývalý manažér Michaela Schumachera. Dnes už 80-ročný Nemec sa posťažoval, že svojho zverenca nevidel od roku 2013, keď sa Schumacherovi stal osudným pád na lyžiach, píše Marca.

„Bola to pre mňa veľká bolesť. Odvtedy som sa Corinne (manželka Schumachera, pozn. red.) pokúšal dovolať stokrát, no nikdy mi nedvihla. Zavolal som preto Jeanovi Todtovi, či by som mohol ísť do nemocnice, no povedal mi, že je ešte skoro a mám počkať. Volal som na druhý deň, no už sa mi nikto neozval. Takéto správanie som nečakal a hnevá ma to dodnes,“ povedal Weber.

Tvrdí, že Mickova rodina by mala povedať pravdu takú, aká je. „Vtedy mi povedali, že je príliš skoro, no teraz je príliš neskoro,“ dodal. Od pádu Schumachera v roku 2013, teda takmer 10 rokov, o ňom rodina neposkytla žiadne informácie.

Anketa:
Zaujíma ťa zdravotný stav Michaela Schumacher?
Áno, len škoda, že je tých informácií tak málo.
Ani nie.
Nevyhľadavám to, no ak sa naskytne príležitosť, rád si o tom prečítam.
Áno, len škoda, že je tých informácií tak málo.
62 %
2699 Hlasov
Ani nie.
8 %
339 Hlasov
Nevyhľadavám to, no ak sa naskytne príležitosť, rád si o tom prečítam.
30 %
1331 Hlasov

„Situáciu som spočiatku chápal, pretože som pre Michaela vždy robil všetko, čo som mohol, aby som ochránil jeho súkromný život,“ vysvetľuje bývalý manažér. No odvtedy podľa vlastných slov nepočul nič iné ako klamstvá. „Bol pre mňa ako syn. Aj dnes ma bolí o tom hovoriť.“

Michael Schumacher podstúpil po páde dve operácie v univerzitnej nemocnici v Grenobli. Po nich ležal 6 mesiacov v kóme, až kým sa v júni 2014 prebral.

Jeho rodina uvalila na akékoľvek poskytovanie informácií embargo. Jeho zdravotný stav priblížil až film o jazdcovi na Netflixe z roku 2021, no v konečnom dôsledku vzniklo iba viac otázok ako odpovedí.

Prvé konkrétne informácie priniesol v roku 2021 neurológ Erich Riederer. „Podľa mňa je vo vegetatívnom stave, čo znamená, že je bdelý, no nereaguje. Srdce mu bije, dýcha a pravdepodobne sa vie aj posadiť a s pomocou spraviť niekoľko krokov, no nič viac.“ Podľa neho neexistuje šanca, aby sa bývalý šampión F1 opäť zaradil do bežného života.

Domov
Zdieľať
Diskusia