Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
20. júla 2022, 6:51
Čas čítania 0:34

Ministerstvo zdravotníctva čoskoro spustí registráciu na očkovanie štvrtou dávkou aj pre všetkých ľudí nad 50 rokov

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Ministerstvo zdravotníctva čoskoro spustí registráciu na očkovanie štvrtou dávkou aj pre všetkých ľudí nad 50 rokov
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Doteraz mohli dostať druhú booster dávku iba ľudia s oslabenou imunitou.

Štvrtú dávku vakcíny proti covidu môžu na Slovensku dostať už aj všetci ľudia nad 50 rokov, informuje Markíza. Ministerstvo pre túto skupinu čoskoro spustí registráciu na očkovanie. 

Pre televíziu to potvrdila hovorkyňa rezortu zdravotníctva Petra Lániková. K dispozícii budú vakcíny Pfizer, Moderna, Janssen a Novavax (koncom leta údajne prídu aj nové vakcíny prispôsobené variantu omikron).

Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu covid-19 v Ružinovskom domove seniorov v Bratislave.
Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu covid-19 v Ružinovskom domove seniorov v Bratislave. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

 
Doteraz mohli dostať druhú booster dávku iba ľudia s oslabenou imunitou. Rezort však avizuje, že v prípade, ak sa situácia ohľadom pandémie znova zhorší, zaočkovať štvrtou dávkou sa budú môcť aj mladšie ročníky (v susednom Česku už očkujú všetkých ľudí nad 18 rokov).

Termín na podanie booster dávky vakcíny proti ochoreniu covid-19 si môže každý zvoliť podľa svojich preferencií. Záujemcovia si v procese registrácie vyberajú aj kraj a okres, v rámci ktorých im systém ponúkne najbližší možný voľný termín s ohľadom na ich vek, prioritu a očkovaciu látku.

Domov
Zdieľať
Diskusia