Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Martin Mičuda
19. júla 2022, 19:30
Čas čítania 1:02

Polícia ČR si prevzala prvých 10 kusov BMW radu 5, polovicu z nich na ceste nerozpoznáš

Kategória:
Tech
Uložiť Uložené
Polícia ČR si prevzala prvých 10 kusov BMW radu 5, polovicu z nich na ceste nerozpoznáš
Zdroj: BMW

Zvolené verzie 540i xDrive disponujú výkonom až 245 kW/333 koní a 450 Nm.

Polícia Českej republiky koncom minulého roka informovala, že na premávku na diaľniciach budú čoskoro dohliadať nové vozidlá. Vybrala si rad 5 od BMW, konkrétne ide o prvých desať kusov modelu 540i xDrive v karosárskom vyhotovení Touring, ktorých dokopy objednala až 70.

18. júla 2022, 12:30 Čas čítania 5:31 TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka

Polovica z objednaných vozidiel bude vo farbách polície a druhá na vysokorýchlostné prenasledovanie bez označenia a so skrytým výstražným zvukovým a hlasovým zariadením. Všetky vozidlá disponujú špeciálnou výbavou na použitie práva prednosti v jazde, zvláštnym výstražným zvukovým zariadením, špeciálnou zástavbou (úložný priestor a pracovná doska) pre službu dopravnej polície, nezávislým kamerovým systémom a meračom rýchlosti.

BMW, 540i, Polícia ČR,
Zdroj: BMW

Verzia 540i xDrive je benzínový radový šesťvalec, ktorý je doplnený mild-hybridnou technológiou. Trojlitrový motor disponuje výkonom 245 kW/333 koní a 450 Nm, výkon je pritom prenášaný na obe nápravy prostredníctvom 8-stupňovej automatickej prevodovky Steptronic. Dané exempláre nie sú vybavené optickým športovým M paketom, vo výbave však nechýbajú adaptívne full-LED svetlomety, 18" disky kolies či adaptívny podvozok. Akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládnu tieto autá za 5,2 sekundy, maximálka je 250 km/h.

2. januára 2022, 9:30 Čas čítania 4:23 Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné

„Dôležitým krokom na zlepšenie podmienok a kvality policajnej práce je tiež pravidelná obmena vozového parku. Som rád, že policajti budú môcť v službe využívať také moderné, bezpečné a rýchle vozidlá, ako je týchto desať vozidiel značky BMW,“ povedal námestník policajného prezidenta pre ekonomiku plk. Jaromír Bischof.

„Nové vozidlá BMW ako v komerčnom vyhotovení, tak aj vo vyhotovení Polície ČR budú zaradené najmä na diaľničných oddeleniach jednotlivých krajských riaditeľstiev polície a na celorepublikovom útvare služby dopravnej polície, teda na Špeciálnom oddelení dohľadu Čechy a Morava,“ dodal riaditeľ služby dopravnej polície plk. Jiří Zlý.

BMW, 540i, Polícia ČR,BMW, 540i, Polícia ČR,BMW, 540i, Polícia ČR,BMW, 540i, Polícia ČR,
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia