Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
14. júla 2022, 22:40
Čas čítania 1:13

Igor Matovič vyhlásil, že sa hanbí za prezidentku Zuzanu Čaputovú. Popiera aj svoje nedávne statusy o pomoci rodinám

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Minister financií sa vyjadril k prezidentke Zuzane Čaputovej a k jej podaniu protiinflačného balíka na Ústavný súd SR. Tvrdí, že hlava štátu klame, v skutočnosti však pravdivo upozornila na jeho predchádzajúce statusy.

Igor Matovič zareagoval na dnešné podanie „protiinflačného balíka“ na Ústavný súd SR. Tvrdí, že prezidentka Zuzana Čaputová bojuje proti pomoci rodinám v ťažkých časoch a rodiny sú pre ňu vraj len čísla.

Matovič vyhlásil, že sa za prezidentku hanbí. „Vážne by som chcel vidieť ten uprený pohľad pani prezidentky do očí slobodnej matky s dvomi školopovinnými deťmi, ktorej chce prezidentka doslova ukradnúť 3 121 € navyše ročne z rodinného rozpočtu,“ tvrdí Igor Matovič. 

Zuzana Čaputová avizovala prípadné podanie na Ústavný súd SR ešte pred tým, ako Igor Matovič prelomil jej veto s pomocou poslancov, ktorí sa do Národnej rady SR dostali na kandidátke strany neonacistu Mariana Kotlebu. 

Matovič reaguje aj na obsah podania. Tvrdí, že v ňom prezidentka klame, keď hovorí o tom, ako sa minister financií snažil zamedziť diskusii a umlčať kritikov a oponentov

„Strašné. Klamať z prezidentského paláca rovno ÚS, to chce iný pocit bohorovnosti,“ konštatuje Matovič. 

Prezidentka narážala na jeho opakované vyjadrenia a jeden konkrétny starší status, v ktorom priznal, že skrátené legislatívne konanie využil, lebo by novela cez riadne medzirezortné pripomienkové konanie neprešla. V statuse Matovič píše, že zákon „pretlačil bagrom“.

„Áno, bolo to rýchle, bez zbytočných diskusií… tak trochu bagrom. Pardon. Prečo? Inak by sa to nikdy nepodarilo.“

Zástupca šéfredaktora Denníka N Konštantín Čikovský priamo na Matovičovej nástenke konštatuje, že minister financií „priznáva, že zhypnotizoval svojich za jeho verziu balíčka, lebo v normálnej diskusii by si to nedokázal obhájiť“. 

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

Svoje slová Igor Matovič spečatil aj deň po zverejnení statusu v rozhovore pre denník Postoj, kde zopakoval, že balík pretlačili bez diskusie. „Ja úprimne priznávam: áno, využili sme na to skrátený legislatívny proces, ktorý sme využiť mohli. Je to v súlade s kostolným poriadkom. Áno, išli sme na to s bagrom, ale keby sme to neurobili s bagrom, tak rodiny by pomoc nedostali. A bojovníci proti rodinám by ten boj proti rodinám nakoniec vyhrali.“

Igor Matovič
Zdroj: Facebook/Igor Matovič
Domov
Zdieľať
Diskusia