Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2022, 16:34
Čas čítania 0:33
Martin Adam Pavlík

550 žien v USA žaluje Uber za to, že ich sexuálne napadli vodiči. Bezpečnosť nebola nikdy záujmom spoločnosti, tvrdí právnik

550 žien v USA žaluje Uber za to, že ich sexuálne napadli vodiči. Bezpečnosť nebola nikdy záujmom spoločnosti, tvrdí právnik
Zdroj: Uber/propagačný materiál
ZAUJÍMAVOSTI SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE SPRÁVY ZO SVETA UBER
Uložiť Uložené

Spoločnosť čaká v Amerike nepríjemný súdny proces.

Spoločnosť Uber zaoberajúcu sa poskytovaním taxislužieb čaká súdny proces. Žaluje je totiž 550 za sexuálne útoky vodičov, informuje The Independent. Obete obvinili mužov z únosu, sexuálneho ublíženia na zdraví a znásilnenia.

Hrozivé obvinenia prichádzajú len niekoľko týždňov po tom, čo Uber odhalil, že v rokoch 2019 a 2020, dostal až 3 824 správ o sexuálnych útokoch vodičov. Právna kancelária Slater Slater Schulman teraz podala občianskoprávnu žalobu na Uber v mene stoviek obetí.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Uber


„Celý obchodný model Uberu je založený na tom, aby sa ľudia mohli bezpečne odviezť domov, ale v skutočnosti to nebolo nikdy predmetom ich záujmu – rast bol na úkor bezpečnosti ich cestujúcich,“ hovorí advokát Adam Slater.

Dodal, že hoci spoločnosť Uber uznala a brala na vedomie prípady sexuálnych útokov z posledných rokov, jej reakcia bola pomalá a neadekvátna s hroznými následkami. Právnici podali žalobu na vrchný súd okresu San Francisco.

Domov
Zdieľať
Diskusia