Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2022, 18:08
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš TASR

Tenista Kližan chce byť starostom v Bratislave. Lamborghini je jediná vec, čo ma v živote napĺňa, hovoril pred tromi rokmi

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Tenista sa chce v rámci Petržalky zamerať na zelené plochy, ale aj parkovanie pre domácich a električkovú trať.

Na starostu bratislavskej Petržalky bude v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách kandidovať bývalý slovenský tenista Martin Kližan. Do volieb ide ako nezávislý kandidát s podporou viacerých politických strán.


„Som rodený a hrdý Petržalčan. Ani počas svojej tenisovej kariéry som nikdy neopustil Petržalku ako svoje útočište a nikdy ma nezlákali daňové raje. Som presvedčený, že Petržalka je mestská časť v Bratislave s najväčším potenciálom,“ skonštatoval Kližan.

Na čo by sa chcel zamerať, vychádza podľa neho z rozhovorov s obyvateľmi a toho, čo ich trápi. Za chronicky známu tému označil parkovanie a parkovacie miesta. Petržalka by mala mať podľa neho svoju parkovaciu politiku a nikto s trvalým pobytom v tejto mestskej časti by nemal platiť za parkovanie. V rámci dopravy ho mrzí aj aktuálny stav budovania električkovej trate.

Značný potenciál mestskej časti vidí v úprave zelených plôch a ich skultivovaní do podoby parkov. Zaujíma sa tiež o stav školských ihrísk, ktoré chce revitalizovať pre všetkých. Trápi ho tiež alarmujúci stav chodníkov a terás.

Odporúčané
Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom 16. mája 2024, 15:00

Ešte v roku 2019 Martin Kližan verejnosti povedal, že ho tenis nikdy nenapĺňal. Hovoril o finančných problémoch a keď mu redaktor navrhol, že ich môže riešiť predajom luxusného oranžového Lamborghini, s ktorým sa pochválil už v roku 2016, dodal, že to neprichádza do úvahy: „To je jediná vec, čo ma v živote napĺňa.“ hovorí Kližan pre denník Šport.

„Makajte tak ako ja a môžete si dovoliť takúto srandu,“ hovoril na videu z auta ukazujúc dva prsty na rukách znázorňujúce pozdrav alebo „mier“. 

Kližan
Zdroj: Šport24.sk/Reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia