Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
9. júla 2022, 15:08
Čas čítania 1:02

Matovič sa vyjadril k výzve na odchod: Priznal, že hľadal u fašistov podporu, za ultimátom SaS vidí sprisahanie vyššej moci

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Igor Matovič zverejnil prvé dlhšie vyjadrenie ku koaličnej kríze.

Minister financií Igora Matovič zareagoval v sobotu popoludní na výzvu na odchod, ktorú mu ešte v stredu adresovala strana Sloboda a Solidarita vypovedaním koaličnej zmluvy.

Predseda hnutia OĽANO naďalej trvá na tom, že svoj ministerský post neopustí a zároveň popiera dôvody, ktoré Richard Sulík označil ako hlavný problém. Kým pre SaS bolo vyvrcholením koaličnej krízy schválenie protiinflačného balíka s fašistami, Matovič má sériu argumentov, prečo to bolo v poriadku. 

Richard Sulík vraj ani na jednom stretnutí nepovedal, že balík je taký zásadný problém, že by kvôli nemu odchádzal z koalície. 

Matovič zároveň v statuse priznáva, že v opozícii zháňal podporu poslancov, ktorí by zahlasovali za tento balík. Kým doteraz hovoril, že s fašistami nerokoval, len odpovedal na ich otázky, dnes už situáciu popisuje inak. 

„...Povedali sme si, OK. SaSka nebude balíček vetovať, môžeme hľadať podporu v opozícii a financovanie je komplet kryté – zobrali sme za svoje použiť lepší výber na krytie druhej časti, presne tak, ako SaS navrhla … no a keď sme to urobili presne podľa ich želania, zrazu ja rozvraciam verejné financie,“ sťažuje sa Matovič. 

19. marca 2024, 18:00 Čas čítania 0:40 FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu

V statuse komentuje aj sprisahanie, ktoré vidí za ultimátom SaS. „Ono je za tým určite niečo väčšie, vyššia hra, o čom nikto z nás ani netuší. Dohoda s niekým, komu tretie povalenie vlády SaSkou mimoriadne vyhovuje.“

Zároveň sa šéf OĽANO opäť sťažuje na médiá a tvrdí, že všetky kľúčové sú v rukách oligarchov, aj keď to preukázateľne nie je pravda. 

Strana Richarda Sulíka dala Eduardovi Hegerovi čas odvolať Igora Matoviča do 31. augusta. Ak tak neurobí spoločne s podpisom novej koaličnej zmluvy, ministri SaS dajú demisiu.

Matovič
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia