Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Red Bull
6. júla 2022, 9:00
Čas čítania 1:20
Sponzorovaný obsah

Red Bull Urban Buly: Príď sa pozrieť 16. júla na finále hokejbalového turnaja

Red Bull Urban Buly: Príď sa pozrieť 16. júla na finále hokejbalového turnaja
Zdroj: Filip Nagy / Red Bull Content Pool
ŠPORT RED BULL
Uložiť Uložené

Vo finále zabojuje 12 tímov z celého Slovenska.

Známy hokejbalový turnaj Red Bull Urban Buly sa opäť vrátil do ulíc. Po troch kvalifikačných zápasoch, ktoré sa odohrali v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave, víťazné tímy čaká národné finále.

Ak športy rád sleduješ a hokejbal ti prináša nostalgické spomienky na časy, keď ste ho hrávali s kamarátmi, čoskoro môžeš svoje spomienky oživiť. 16. júla sa v Bratislave uskutoční národné finále, v ktorom si zmerajú sily hráči z celého Slovenska. Dvanásť víťazných tímov z klasifikačných kôl čaká súboj o titul šampiónov Red Bull Urban Buly a o hlavnú cenu – VIP lístky na turnaj Red Bulls Salute.

viac informácií
red bull urban bully
Zdroj: Filip Nagy/Red Bull Content Pool

V predchádzajúcich kolách sa stretli amatéri, majstri sveta, ale aj známe tváre ako Rišo Lintner,  dakarista Števo Svitko, TonoS, či youtuber Matej Selassie Slažanský. Nie je preto vylúčené, že nejaké známe tváre stretneš aj vo finále. 

„Rád spomínam na časy, keď sme museli zbíjať bránky z dreva a sito museli robiť z vreca od zemiakov. Práve tieto spomienky sú jedným z dôvodov, pre ktorý sa teším na Red Bull Urban Buly. Verím, že to bude výborná akcia plná zábavy, napätia a súťaživosti. Výsledok v tejto hre nie je nikdy jasný,“ komentujte turnaj Boris Oravec, štvornásobný majster sveta v hokejbale. 

red bull urban buly
Zdroj: Red Bull

Tenisky, hokejka a loptička naplnená vodou

Na hranie hokejbalu toho veľa netreba, hlavne poriadnu výdrž a obratnosť. Zápasy Red Bull Urban Buly nie sú zaťažené záplavou pravidiel. Na ihrisku veľkosti 20 x 10 metrov sa proti sebe postavia dva tímy. Tie môžu mať najviac päť členov, pričom v jednej chvíli na ihrisku môžu byť vždy iba traja hráči.

Nie sú potrebné žiadne chrániče, výstroj ani rukavice, každý hráč má iba hokejku. A, samozrejme, zápal pre víťazstvo. Počas dvoch päťminútových polčasov hraných na klasický hrubý čas sa účastníci snažia dostať tenisovú loptičku naplnenú vodou do súperovej bránky, ktorú na rozdiel od klasického hokeja, nestráži brankár. 

red bull content pool
Zdroj: Filip Nagy/Red Bull Content Pool

Príď podporiť tímy, ktoré zabojujú o víťazstvo už v sobotu 16. júla v Bratislave. Konkrétne miesto turnaja odhalí Red Bull už čoskoro. Pre najčerstvejšie informácie nielen o Red Bull Urban Buly sleduj ich Instagram a Tiktok.

Domov
Zdieľať
Diskusia