Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. júna 2022, 10:15
Čas čítania 1:45
Tímea Krauszová

Prvých sto kusov mobilu Nothing Phone (1) je v aukcii, ponuky sa blížia k 3 000 dolárom. O mobile pritom skoro nič nevieme

Prvých sto kusov mobilu Nothing Phone (1) je v aukcii, ponuky sa blížia k 3 000 dolárom. O mobile pritom skoro nič nevieme
Zdroj: Nothing/StockX/volně k užití
NEWS MOBILY MODERNÉ TECHNOLÓGIE NOTHING PHONE (1) SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Ako vyzerá Nothing Phone (1) a čo o ňom už vieme?

Technologický startup Nothing vo štvrtok ukončí 48-hodinovú aukciu o prvých sto kusov nového telefónu Nothing Phone (1). O technických parametroch mobilu sa vie len veľmi málo, všetko odhalia až 12. júla, keď mobil oficiálne uvedú na trh. Firme sa však podarilo vytvoriť rozruch práve tým, že o mobile veľa nevieme.

Na prvý pohľad vyzerá jedinečne, zadná strana je obnažená a zdobia ju LED svetlá, ktoré slúžia na notifikácie a vieš si ich vzory priradiť ku konkrétnym upozorneniam. Túto funkciu vo videu ukázal youtuber Marques Brownlee.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nothing (@nothing)

Mobil, o ktorom nevieme nič

Z oficiálneho webu nevieme zistiť prakticky nič: cenu zatiaľ nezverejnili, na webe svietia slogany o dizajne, radosti a dátum uvádzacieho podujatia: 12. júla o 17.00 h nášho času. 

Vďaka tech blogerom a rozhovorom so zakladateľom firmy vieme, že pôjde o operačný systém Android s Qualcomm čipom a s vlastným písmom aj ikonami. Za startupom stojí Carl Pei, ktorý spoluzakladal aj Oneplus. Dizajn mobilu odhalili 15. júna, vďaka čomu vieme aspoň to, ako vyzerá telefón spredu aj zozadu. Kombinujú biely a priesvitný plast, ktorý čiastočne odhaľuje niektoré súčiastky. Viditeľné sú tlačidlá na ovládanie hlasitosti či tlačidlo na vypnutie/zapnutie mobilu.

Anketa:
Páči sa ti dizajn Nothing Phonu (1)?
Áno, vyzerá zaujímavo.
Nie, je to nuda.
Áno, vyzerá zaujímavo.
69 %
198 Hlasov
Nie, je to nuda.
31 %
87 Hlasov

Najzaujímavejšie sú zrejme LED svetlá, ktoré obchádzajú zadný panel na bezdrôtové nabíjanie. Fungujú ako LED svetlá pri upozornení, môžeš si ich však nastaviť. Konkrétny vzorec osvetlenia si môžeš priradiť ku konkrétnemu kontaktu, aplikácii či druhu upozornenia – aj bez pohľadu na displej tak budeš vedieť, kto ti volá, alebo či ti prišiel email či notifikácia z Facebooku. Zároveň slúžia ako svetlo pri fotení zadnou duálnou kamerou a ako indikátor stavu nabitia.

V mobile by malo byť o 40 % menej prednastavených aplikácií než v bežných androidoch, základom budú aplikácie služieb od Google, uvádza Tech Advisor. Firma sľubuje tri roky aktualizácií softvéru a štyri roky pri bezpečnostných aktualizáciách (zrejme teda pôjde o systém Android 12). Môžeš si vyskúšať, ako bude fungovať na tvojom mobile cez túto beta verziu, ak máš Android 11 a vyššie. Nie je to plný operačný systém, no poslúži na „prvé oťukanie“.

Napriek nedostatku informácií spustili 21. júna 48-hodinovú burzu, do ktorej uviedli 100 kusov mobilov. Najvyššie ponuky vyhrávajú, čo znamená, že záujemcovia možno ponúkajú aj sumu, ktorá je oveľa vyššia, než bude napokon predajná cena telefónu. V čase písania článku je najvyššou ponukou 2 654 dolárov.

Nothing Phone (1) sľubuje bezproblémové spojenie s produktmi iných značiek, napríklad s AirPods či s autami Tesla, pripomína Tom's Guide.

Nothing Phone (1) nebude dostupný na americkom a kanadskom trhu. Funkčnosť mobilu v týchto krajinách tak závisí aj od operátorov či pokrytia, a je možné, že nebude fungovať vôbec. V Európe, Ázii, Austrálii a na Strednom Východe by mal byť v ponuke v júli.

Domov
Zdieľať
Diskusia